VIDEO Imagini inedite din Parcul Natural Apuseni: cerbi care se hrănesc într-o poiană din pădure

VIDEO Imagini inedite din Parcul Natural Apuseni: cerbi care se hrănesc într-o poiană din pădure

Cerbi la păscut într-o poiană din Apuseni

Imagini inedite cu fauna spectaculoasă din Apuseni au fost făcute publice de Rgeia Naţională a Pădurilor. De această dată este vorba despre mai mulţi cerbi aflaţi într-o poiană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Imagini spectaculoase cu mai mulţi cerbi care se hrănesc în linişte într-o pădure din Parcul Natural Apuseni au fost realizate cu o cameră de monitorizare a faunei din parc, amplasată de specialiştii Romsilva. Cerbii găsesc în pădurile din parc toate condiţiile de hrană, adăpost şi linişte pentru un habitat sănătos.
 
Animal erbivor, cerbul este un adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie.
 
Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme. Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Alba, Cluj şi Bihor.

 
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecţie strictă sau integrală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările