VIDEO Au fost montate primele grinzi pe un nou pod construit peste râul Mureş. Beneficii pentru locuitorii din Ciugud

VIDEO Au fost montate primele grinzi pe un nou pod construit peste râul Mureş. Beneficii pentru locuitorii din Ciugud

A fost amplasată prima grindă pe podul de peste râul Mureş

Noul pod peste râul Mureş, care va face legătura directă între localitatea Şeuşa şi zona industrială a comunei Ciugud, spre Alba Iulia, prinde contur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 28 august, primele grinzi au fost montate deja pe piloni. 
 
„La Ciugud construim un nou pod peste Râul Mureş, o investiţie care face parte din planul de mobilitate al comunei. Primele grinzi sunt deja montate şi astăzi urmează altele la rând. Am urmărit şi noi, cu emoţie, montarea primei grinzi, iar imaginile video le împărtăşim cu drag şi cu voi”, au transmis reprezentanţii Primăriei Ciugud vineri, 28 august.
 
După finalizarea drumului de acces de aproximativ 1,7 kilometri, localitatea Şeuşa va fi legată de zona industrială Ciugud. Proiectul de 2,8 milioane de euro prevede aşadar şi construirea unui pod nou peste râul Mureş şi realizarea a două sensuri giratorii, unul pe şoseaua ce leagă Alba Iulia de Teleac şi unul în satul Şeuşa. Traseul locuitorilor din Ciugud spre Alba Iulia va fi scurtat astfel cu aproximativ 3 kilometri.

 
Contractul de execuţie lucrări a fost semnat la data de 22 ianuarie 2020. valoarea lucrărilor la obiectivul contractului de execuţie lucrări se ridica la valoarea 15.699.339,42 lei, au transmis reprezentanţii primăriei. Investiţia este finanţată parţial prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala. Contractul de finanţare a fost semnat la data de 19.01.2018 şi are valabilitate până la finalizarea obiectivului de investiţii, inclusiv punerea în funcţiune a obiectivelor, după caz, fără a depăşi 4 ani.
 
Podul peste râul Mureş şi rampele de acces vor avea o lungime de 149,21 metri, iar lăţimea podului va fi de 11,30 metri cu două benzi de circulaţie şi trotuare pe ambele sensuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările