VIDEO Crima înfiorătoare comisă de un recidivist proaspăt eliberat, filmată cu o cameră de supraveghere. Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un video şocant publicat pe Facebook surprinde momentul în care un tânăr este înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit de către un recidivist eliberat din închisoare în 2018, după ce a primit 408 de zile de libertate în baza recursului compensatoriu.

În imaginile suprinse de o cameră de supraveghere se pot observa mai multe persoane care aleargă pe o stradă din Mediaş. La un moment dat, una dintre acestea alunecă pe zăpadă, cade şi este ajunsă din urmă. În acel moment, persoana căzută este lovită cu cruzime şi înjunghiată de mai multe ori într-un picior. 

În total, victima a primit 11 lovituri de cuţit. Atacatorul i-a secţionat artera femurală şi, ca urmare a pierderii mari de sânge, a decedat la spital. Trei persoane au lovit victima căzută la pământ. Şochează, de asemenea, indiferenţa unor martori care trec prin zonă şi nici măcar nu se uită la tânărul aflat în agonie.

Tânărul decedat se numeşte Faghiura Marius Andrei, avea 25 de ani, din mediaş. Atacatorul este un recidivist din Alba, Marius Rusu, de 30 de ani, eliberat în luna mai 2018 din închisoare după ce a beneficiat de legea privind recursul compensatoriu.

Agresorul a fugit imediat după atac, dar a fost prins de poliţiştii din Alba, duminică, în Blaj, unde îşi are domiciliul. Pe imagini se poate vedea fizionomia agresorului, care seamănă cu cea a persoanei reţinute, precum şi faptul că avea un cuţit. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri aflaţi într-un club din Mediaş. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost eliberat condiţionat în luna mai 2018, după aproape 10 ani de închisoare. Rusu Marius a fost condamnat în 2010, la 13 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav. Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, bărbatul a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare. Marius Rusu a efectuat aproape 10 ani de închisoare. Dacă nu primea cele 400 de zile de libertate ar mai fi stat cel puţin 1 an după gratii.

recidivist alba

Rusu Marius este principalul suspect în legătură cu crima de la Mediaş

În 2010, Rusu Marius a fost condamnat, definitiv, pentru faptele din 2008, la un total de 22 de ani şi 6 luni pentru trei infracţiuni: 9 ani pentru tentativă de omor, 12 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor deosebit de grav, 1 an de închisoare pentru port ilegal de armă albă în public. Ulterior, a fost contopită şi pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, din 2008. Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai mare şi un spor de 6 luni, rezultând, în final, condamnarea de 13 ani. 

Citiţi şi:

 

Recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr la Mediaş a câştigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu

 

Un recidivist din Alba, eliberat în baza recursului compensatoriu, a ucis un tânăr de 25 de ani în faţa unui club din Mediaş

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite