VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia: „Dosarul DIICOT este fals de la un capăt la altul. Sunt nevinovat“

VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia: „Dosarul DIICOT este fals de la un capăt la altul. Sunt nevinovat“

Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia

„Sunt total nevinovat. Este un dosar fals de la un capăt la altul“, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, joi, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel în susţinerea acţiunii privind anularea măsurilor restrictive impuse de DIICOT. Instanţa se va pronunţa vineri, iar decizia va fi definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traian Berbeceanu mai are de aşteptat o zi pentru a vedea dacă scapă de măsura controlului judiciar impusă de procurorul DIICOT Bucureşti la sfârşitul lunii februarie. Comisarul şef a obţinut anularea restricţiilor la Tribunalul Hunedoara, dar procurorii DIICOT au formulat contestaţie. Procesul s-a judecat joi, urmând ca judecătorul să pronunţe decizia definitivă vineri, 18 aprilie, la ora 11.00. POliţistul a revenit la Curtea de Apel după aproape şase luni. Această instanţă a emis primul mandat de arest pe numele comisarului şef, în octombrie 2013. Berbeceanu a fost susţinut la Curtea de Apel de câţiva dintre colegii de la BCCO Alba Iulia.
 
Alături de avocaţii săi, comisarul şef Traian Berbeecanu a spus câteva cuvinte în faţa judecătorului. „23 de ani am lucrat în poliţie, fără greşeală. Prin acest dosar mi-a fost pătată onoarea mea şi a familiei mele. Tot justiţia este obligată să îmi repare daunele pe care le-am suferit. Doresc anularea măsurii controlului judiciar pentru că sunt nevinovat. Este un doar fals de la un capăt la altul“, a spus poliţistul. Berbeceanu a scos în evidenţă faptul că dosarul instrumentat de DIICOT - Structura Centrală a avut până acum patru procurori de caz, din care trei au formulat declaraţii de abţinere şi au renunţat.
 
„Am contestat doar acum ordonanţa procurorului pentru că am aşteptat să apară indicii şi temeiuri noi”, a completat poliţistul referindu-se la ordonanţa DNA privind începerea urmăririi penale împotriva procurorului şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan şi a fostului subordonat ala cestuia, procurorul Nicolaie Cean. Cei doi împreună cu subcomisarul Alin Muntean, pus la dispoziţia IPJ Alba, sunt acuzaţi, în esenţă, că au fabricat probe împotriva poliţistului, folosindu-se de persoane cercetate în trecut de Berbeceanu. 
 
Procurorul a cerut menţinerea restricţiilor
 
Procurorul DIICOT care a susţinut contestaţia şi-a construit afirmaţiile pe faptul că ordonanţa contestată de Traian Berbeceanu nu ar avea nicio legătură cu dosarul de la DNA în care sunt cercetaţi procurorii Mureşan şi Cean. „Faţă de procurorul care a emis ordonanţa privind controlul judiciar în 21 februarie nu există acte din care să rezulte că ar fi cercetat pentru represiune nedreaptă. În condiţiile în care acest procuror nu este cercetat, nu se poate spune că acuzaţiile DNA împotriva procurorilor Mureşean şi Cean se extind şi asupra ordonanţei din 21 februarie. Instanţa de fond de la Tribunalul Hunedoara a reţinut în mod netemeinic această situaţie. Acţiunea inculpatului Traian Berbeceanu vizează ordonanţa procurorului din 21 februarie şi nu acte emise de procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean”, a spus procurorul.
 
Reprezentantul DIICOT a cerut menţinerea restricţiilor impuse împotriva comisarului Traian Berbeceanu. ”Nu au fost audiate toate persoanele. Este justificată menţinerea măsurii pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului penal”, a mai afirmat magistratul.
 
Reţinerea şi arestarea, nelegale
 
Afirmaţiile procurorului DIICOT au fost respinse de avocatul comisarului şef Berbeceanu. „Procurorul care a emis ordonanţa în 21 februarie a avut credinţa că probele din dosar au fost legale. Ce s-a întâmplat ulterior demonstrează că toate acele probe au fost falsificate. Putem presupune că ancheta DNA împotriva procurorilor Mureşan şi Cean şi a poliţistului Alin Muntean va aduce elemente explozive. Nu se întâmplă foarte des ca procurori să fie cercetaţi pentru represiune nedreaptă şi abuz în serviciu. Sunt infracţiuni de o mare gravitate care nu ar trebui ignorate şi duse în derizoriu. Reţinerea şi arestarea lui Traian Berbeceanu au fost nelegale. Nu există nici un fel de indicii că ar fi realizat infracţiunile”, a afirmat, în esenţă, avocatul Daniel Tiliciu.
 

 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: