VIDEO Cazul de sclavie de la Sebeş: „stăpânii“ bătrânului bătut şi obligat să cerşească au primit închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anexa unde era ţinut încuiat bătrânul
Anexa unde era ţinut încuiat bătrânul

Două persoane din Sebeş, soţ şi soţie, au primit pedepse cu supendare după ce au obligat un bătrân de 66 de ani să cerşească. Hotărârea a fost pronunţată la Tribunalul Alba şi poate fi contestată cu apel.

Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au primit, fiecare, câte 3 ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Cauza a fost instrumentată de procurori DIICOT Alba Iulia. Cei doi soţi au mai fost obligaţi să plătească victimei, cu domiciliul procesual ales la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Alba Iulia, suma de 20.000 de lei.

Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, o persoană pe care prin constrângere au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi au obligat-o să practice cerşetoria. Practic, potrivit anchetatorilor, bătrânul de 66 de ani a fost ţinut în stare de sclavie pentru mai bine de opt luni. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece.

De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd de către cei doi soţi de etnie romă, fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi să cerşească la biserici şi mănăstiri din Alba şi Sibiu. De altfel, bătrânul a fost descoperit la începutul lunii aprilie 2018 de către poliţie în timp ce cerşea la o mănăstire. Procurorii DIICOT mai susţin că victima era permanent supravegheată de către Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, pentru a fi împiedicată să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri. Bărbatul era închis pe timpul nopţii într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt.

Cei doi veritabili ”stăpâni” ofereau victimei mâncare foarte puţină, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată. La cererea acestora, victima şi-a stabilit domiciliul la adresa lor din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba. Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpaţilor au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente folosite pentru agresarea victimei.

Magistratul de la Tribunalul Alba a mai dispus confiscarea de la Bumbu Dumitru a unui obiect contondent folosit de acesta la săvârşirea infracţiunii, respectiv: ”un toc de fereastră, din lemn, cu lungimea de 112 cm şi cu 8 laturi de lăţime diferită, care prezintă pe partea exterioară peliculă de vopsea de culoare albă şi are montate pe una din laturi un număr de 3 balamale metalice, aflat la Camera de corpuri delicte a IPJ Alba”.

Citiţi şi:

 

VIDEO A început procesul recidivistului care a tâlhărit o tânără în scara unui bloc din Alba Iulia. Ce daune solicită victima agresiunii care a şocat România

 

Dilema unui judecător care a hotărât pedeapsa pentru o crimă: premeditare, provocare sau conflict spontan. Motivarea deciziei de la Tribunalul Alba

 

Şoferii din Alba Iulia scapă de taxarea parcărilor publice. Prefectul a contestat în instanţă regulamentul aprobat de Consiliul Local

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite