VIDEO Câine aruncat cu furie de pe o rampă unde se odihnea. Bărbatul care a maltratat animalul este cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat este cercetat penal după ce a rănit un câine în oraşul Abrud, judeţul Alba. Bărbatul a aruncat câinele de pe o rampă.

UPDATE IPJ Alba a confirmat deschiderea unui dosar penal: Poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi de către o femeie de 52 de ani, din Abrud, cu privire la faptul că un bărbat din oraş ar fi agresat un câine.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, în amiaza zilei de 20 octombrie 2020, un bărbat de 62 de ani, din Abrud, ar fi agresat un câine. În urma agresiunii, animalul ar fi suferit leziuni la un picior. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cruzime faţă de animale.

Ştirea iniţială: Cazul a făcut public de o asociaţie din oraş care se ocupă de salvarea, ocrotirea şi controlul înmulţirii animalelor fără stăpân de pe raza oraşului Abrud, care a şi anunţat că a fost făcută plângere la poliţie pentru ca vinovatul să fie sancţionat.

Potrivit IPJ Alba, în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru cruzime asupra animalelor. Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor prevede că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală între 1.200 lei şi 120.000 lei.

Postarea asociaţiei din Abrud:

”Maltratarea sufletelor nevinovate! Marţi, în jurul orei 13:00, în oraşul Abrud, un om” fără pic de suflet sau remuşcări a tras şi a aruncat de pe o rampă o căţeluşă a străzii care stătea la soare, fără să încurce pe nimeni.

Actul de cruzime şi maltratare a fost surprins de camerele de supraveghere şi va fi sancţionat de legislaţia în vigoare, potrivit legii 258/2013. În acest sens, asociaţia de protecţia animalelor din Abrud a depus o plângere la poliţie, înregistrată cu nr. 526015 /21.10.2020.

Totodată, vrem ca toată lumea să ştie că nicio faptă nu rămâne nepedepsită şi animalele au legi, există oameni dedicaţi care vor face ca acestea să fie auzite şi aplicate! Căţelusa se află momentan la veterinar în Alba şi va fi trimisă la Sibiu deoarece în urma loviturii a suferit o fractură la una dintre lăbuţe. O să revenim cu informaţii despre starea ei”.

Citiţi şi:

 

Cadou pentru primarul PSD din Arieşeni, în ultimele zile de mandat: închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

 

Mesajul disperat al unui medic de familie din Alba Iulia: Vom claca în curând pentru că hârtiile ne vor îngropa. Totul depinde doar de noi

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite