VIDEO Şofer de 77 de ani prins de poliţie pe contrasens, pe autostrada Sebeş - Sibiu. Circula pe banda a doua cu defecţiuni la lumini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 77 de ani din Alba a fost suprins de poliţie în timp ce circula pe contrasens, pe banada a doua, a autostrăzii A1. Şoferul a fost amendat şi a rămas fără permis pentru o perioadă de 60 de zile.

Marţi, 19 februarie 2019, ora 09:29, dispeceratul Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a fost sesizat prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe calea unidirecţională Sibiu - Deva a autostrăzii A1, în zona km 312 al acesteia, un autoturism a intrat pe contrasens şi circulă către Sibiu în sensul opus desfăşurării normale a fluxului de trafic de pe respectiva arteră rutieră.

Intervenind operativ, la ora 09:30, în zona km 310, jud. Alba, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului menţionat, aflaţi în timpul serviciului, au procedat la identificarea autoturismului indicat de apelantul 112, oprirea imediată a acestuia în trafic şi protejarea zonei în scopul prevenirii producerii vreunui eveniment. În continuare, poliţiştii rutieri au luat măsuri pentru repunerea în siguranţă a autoturismului depistat, în fluxul normal de trafic şi conducerea acestuia la parcarea de la km 312, pentru verificări şi luarea de măsuri legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost indentificat conducatorul auto B.D. în vârstă de 77 ani, din jud. Alba. Faţă de aceata a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 1.160,00 lei şi reţinerea premisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile.

Imagine indisponibilă

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi cu avertisment şi reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pe care îl conducea pentru deficienţe majore la sistemul de iluminare-semnalizare. ”Precizăm că fapta constatată azi a fost cu atât mai gravă cu cât autoturismul în cauză a fost depistat circulând pe contrasens pe banda a doua de circulaţie, aşadar pe lângă parapetele median şi în condiţii de ceaţă care reducea considerabil vizibilitatea”, susţin poliţiştii de la Biroul rutier de pe Autostrada A1.

Citiţi şi:

 

Satul românesc din America. Cum a fost înfiinţat primul „colţ de Românie“ din SUA pe un domeniu cumpărat de o mănăstire

 

Cum a scăpat de închisoare un afacerist judecat pentru o ţeapă de 2,6 milioane de lei. Instanţa a constatat prescrierea faptei

 

Preotul „bătăuş“ din Alba, condamnat penal definitiv după ce a lovit cu pumnul un minor. Agresorul a oferit victimei trei capre ca să se împace

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite