Veteranul de 95 de ani din Alba, fost prizonier la ruşi, care a votat în toate alegerile de până acum

Veteranul de 95 de ani din Alba, fost prizonier la ruşi, care a votat în toate alegerile de până acum

Vasile Muntean a votat la 95 de ani

La cei 95 de ani pe care îi împlineşte luni, 12 decembrie, Vasile Muntean din Ohaba a mers la vot. Veteranul de război consideră că votul reprezintă o datorie pe care trebuie să şi-o exercite fiecare român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi sprinten, drumul de la biserică până la secţia de votare l-a obosit puţin şi s-a aşezat la o poveste cu o vecină, Elisabeta Dragomir, şi ea în vârstă de peste 80 de ani, mamă a zece copii. Pentru ei, votul este nu doar o obligaţie dar şi un drept şi nu-şi imaginează cum să nu te duci la vot: ”numa cine nu poate, nu mere”.  
 
”Pe ziua de 12 decembrie, am 95 de ani. Da mergem, mergem şi la vot. Acuma, ştii cine nu se duc? Ăia care cred că nu pot, restul toată lumea merge, aşa cred” spune nea Vasile. ”Ne-am făcut datoria întotdeauna şi şi acum ne-o facem. Da ăştia, conducătorii să facă bine să ţină şi cu amărâţii de ţărani care au lucrat la CAP 30 de ani şi au 470 de lei. Îi bine?” îl completează Elisabeta Dragomir. 
 
Vasile Muntean a fost prizonier la ruşi timp de patru ani şi a fost martor la toate evenimentele politice ultimilor 80 de ani. Aşa că nu doreşte să rateze nici aceste alegeri. La peste 60 de ani de atunci, experienţa lagărului sovietic rămâne la fel de vie în mintea sa. 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: