Vacanţă ratată pentru o familie care voia să ajungă în Grecia. Cinci persoane s-au testat la cerere şi au fost confirmate cu coronavirus

Vacanţă ratată pentru o familie care voia să ajungă în Grecia. Cinci persoane s-au testat la cerere şi au fost confirmate cu coronavirus

O întreagă familie din Ciugud a fost testată pozitiv cu coronavirus

Comuna Ciugud numără şapte cazuri active de infectare cu noul coronavirus şi este în prezent comuna din judeţul Alba cu cele mai multe cazuri. Autorităţile ar putea impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cinci cazuri au fost confirmate vineri, în satul Ciugud. Este vorba despre o familie care s-a testat la cerere înainte de a pleca în concediu.
 
De asemenea, alte două persoane din satele Teleac şi Hăpria sunt în evidenţele DSP Alba ca şi cazuri active. Primarul Gheorghe Damian a declarat că, dacă numărul de infectări va creşte, va fi introdusă obligativitatea de a purta masca în locurile publice.
 
Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii administraţiei locale îi roagă pe cetăţeni să nu intre în panică, deoarece toate cazurile au fost depistate într-o singură familie şi să se protejeze respectând măsurile de bază impuse pentru a evita extinderea epidemiei.
 
”Din păcate nici comuna noastră nu a fost ferită în ultima vreme de virusul necruţător şi avem astăzi raportate 5 cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19.
 
Rugăm cetăţenii să nu intre în panică pentru că nu este vorba de un focar în comunitate. Cele 5 cazuri sunt membri ai aceleiaşi familii şi toţi sunt asimptomatici. Vă asigurăm că persoanele diagnosticate sunt extrem de responsabile şi au oferit întreg sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Alba pentru ancheta epidemiologică specifică în astfel de cazuri.
 
Cazul a fost descoperit în urma unei testări voluntare deoarece niciunul dintre membrii familiei nu a prezentat simptome specifice”, au precizat reprezentanţii Primăriei Ciugud.
 
Aceştia mai precizează că la nivelul Primăriei Ciugud este monitorizată cu atenţie evoluţia situaţiei, iar în cazul în care se impune se vor dispune măsuri suplimentare pentru protejarea comunităţii. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să se protejeze, pentru a opri răspândirea virusului.
 
În Alba, au fost comunicate vineri, 7 august, 12 cazuri noi de COVID-19, potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică. În total, de la începutul pandemiei sunt înregistrate 807 de îmbolnăviri. Localităţile din care provin cazurile noi (7 august): Ciugud – 5, Alba Iulia – 3, Cugir – 2, Cricau – 2. Un număr de 606 de persoane s-au vindecat şi s-au înregistrat 33 de decese. În Alba, joi au fost prelucrate în total 666 de teste (496 la DSP si 170 la SJU). Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 46.415

De asemenea, un nou deces s-a înregistrat în judeţ. Este vorba despre o femeie din cugir, în vârstă de 72 de ani. Aceasta a fost internată la spitatul din Cugir în data de 5 august cu simptome COVID şi a decedat o zi mai târziu. Surse medicale au declarat că aceasta avea şi afecţiuni cardiace. Este cel de-al 33-lea deces înregistrat în Alba, al unui pacient infectat cu COVID-19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: