Urmărire şi focuri de armă în Alba pentru oprirea unui şofer care nu avea permis şi era băut

Urmărire şi focuri de armă în Alba pentru oprirea unui şofer care nu avea permis şi era băut

Foto: arhiva  Adevarul

Un şofer în vârstă de 26 de ani din comuna Săsciori a putut fi oprit de poliţişti, în noaptea de duminică spre luni, doar după o urmărire ca în filme, cu focuri de armă. Tânărul a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii, astfel că aceştia au pornit în urmărirea lui, fiind somat, inclusiv prin executarea de focuri de armă în plan vertical.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cele din urmă, poliţiştii au tras într-o roată a autoturismului, şoferul fiind oprit pe raza localităţii Sebeşel. Tânărul nu avea permis de concere pentru nicio categorie de autovehicule şi era sub influenţa alcoolului.
 
Potrivit IPJ Alba, la data de 27 februarie, în jurul orelor 0.10, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere al traficului rutier pe DN 67 C, la ieşire din localitatea Petreşti, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în judeţul Alba.
 
Şoferul autoturismului a ignorat semnalul poliţiştilor, continuându-şi drumul, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea lui, acesta fiind somat, inclusiv prin executarea de focuri de armă în plan vertical. Pentru că nu a răspuns somaţiei, poliţiştii au executat un foc de armă într-o roată a autoturismului, iar acesta a fost oprit pe raza localităţii Sebeşel.
 
La volanul autoturismului a fost identificat H.N., de 26 de ani, din comuna Săsciori, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care era sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Poliţiştii au luat faţă de H.N. măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.

citeste totul despre: