UPDATE Doi tineri din Alba arestaţi pentru furt cu prejudiciu de 90.000 de lei FOTO VIDEO

UPDATE Doi tineri din Alba arestaţi pentru furt cu prejudiciu de 90.000 de lei FOTO VIDEO

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv

Doi tineri din Alba au fost arestaţi preventiv duminică pe o perioadă de 29 de zile pentru furt calificat. Cei doi sunt acuzaţi că au sustras acumulatori auto, cantităţi importante de motorină, dar şi o placă compactoare cu un prejudiciu total de 90.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2: Tribunalul Alba a dispus luni cercetarea în stare de libertate a celor doi bărbaţi acuzaţi de furt. Moldovan Radu Nicolae şi Grozav Vasile au părăsit arestul IPJ Alba. Aceştia au interdicţia de a părăsi ţara.

UPDATE 1: Cei doi bărbaţi arestaţi duminică se numesc Moldovan Radu Nicolae şi Grozav Vasile.

Unul dintre tineri, M.R.N., de 25 de ani, din comuna Vinţu de Jos,  a fost prins în flagrant sâmbătă în timp ce încerca să comercializeze doi acumulatori auto şi 60 de litri de motorină, bunuri despre care existau suspiciuni că provin din furt.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că, în noaptea de  25/26.11.2011, M.R.N., împreună cu G.V., de 21 de ani, din Vinţu de Jos, au sustras, prin efracţie, cei doi acumulatori, un aparat sirocol şi cantitatea de 120 de litri de motorină, dintr-un escavator, aparţinând unei societăţi comerciale, parcat într-o balastieră, pe raza localităţii Vinţu de Jos, bunuri în valoare totală de 2.000 lei.  Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit societăţii păgubite iar faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore.

Cu ocazia extinderii cercetărilor în acest caz, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Vinţu de Jos şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Galda de Jos, au stabilit faptul că cei doi învinuiţi sunt autorii a încă trei furturi, comise în perioada 12.10-18.11.2011, după cum urmează:

Un furt comis în noaptea de 12/13.10.2011, când au sustras doi acumulatori şi combustibil din rezervorul unui autotractor, parcat într-o balastieră din Orada de Jos, un furt de bunuri dint-o cabană situată pe raza comunei Meteş şi furtul, în noaptea de 17/18.11.2011, a unei plăci compactoare, de pe strada Brânduşei din Alba Iulia. Prejudiciul total cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 90.000 lei.

În data de 27.11.2011 au fost efectuate un număr de patru percheziţii domiciliare în municipiul Alba Iulia şi în comuna Vinţu de Jos, în urma cărora s-a reuşit recuperarea a 80% din prejudiciului cauzat. Cei doi învinuiţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Parchetul şi-a însuşit propunerea şi a promovat-o instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările