Un tânăr din Alba a vândut etnobotanice unui poliţist sub acoperire. S-a înţeles cu procurorii şi va primi închisoare cu suspendare

Un tânăr din Alba a vândut etnobotanice unui poliţist sub acoperire. S-a înţeles cu procurorii şi va primi închisoare cu suspendare

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr din Alba Iulia a primit pedeapsa de 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru deţinere şi vânzare de substanţe etnobotanice. Tribunalul Alba a admis luni, 11 septembrie 2017, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia şi inculpat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ilie Adrian Claudiu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (47 acte materiale), respectiv comercializarea de substanţe clasificate, către persoane fizice neautorizate pentru deţinerea acestora.
 
Potrivit acordului de recunoaştere, tânărul a primit 6 luni de închisoare pentru prima infracţiune şi 3 luni pentru cea de-a doua. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 7 luni închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Printre obligaţiile impuse inculpatului este şi cea de a efectua o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau la Apa CTTA SA Alba Iulia.
 
Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a unor cantităţi de fragmene vegetale confiscate în timpuil cercetărilor. Ilie Adrian Claudiu a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanţe etnobotanice unui poliţist sub acoperire. 
 
”Dispune confiscarea sumei de 180 lei obţinute de inc. Ilie Andrei Claudiu în urma vânzării substanţelor etnobotanice, către colaboratorul autorizat în cauză, a sumei de 1.480 lei obţinute de inc. Ilie Andrei Claudiu în urma vânzării substanţelor etnobotanice către martorii identificaţi, (37 vânzări a câte 40 lei/gr). În baza art. 274 Cpp obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care 500 lei în faza de urmărire penală”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 
 
 
citeste totul despre: