Un preot din Apuseni este „făcător de minuni“. Urmarea: Arhiepiscopia de Alba i-a interzis să ţină slujbe 30 de zile

Un preot din Apuseni este „făcător de minuni“. Urmarea: Arhiepiscopia de Alba i-a interzis să ţină slujbe 30 de zile

Biserica Ortodoxă din satul Cib

Locuitorii unui sat din Munţii Apuseni au rămas fără preot timp de o lună de zile după ce acesta a fost suspendat de reprezentanţii Arhiepiscopiei pe motiv că este ”făcător de minuni”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii din satul Cib, situat la poalele Munţilor Apuseni, sunt nemulţumiţi după ce Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia i-a suspendat dreptul preotului Viorel Epure de a ţine slujbe, timp de 30 de zile. 
 
Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei, întreaga situaţie a pornit de la un grup de oameni din Arad, care l-au căutat pe părintele Epure, pentru „altfel de slujbe”. Canonul primit de preotul din Cib se va încheia la sfârşitul acestei luni. Părintele Viorel Epure din Cib, un sat din judeţul Alba situat la poalele Munţilor Apuseni, a ajuns să fie cunoscut de multe persoane după ce i s-a dus vestea de „văzător cu duhul şi făcător de minuni”. În fiecare duminică, numeroşi credincioşi, mulţi de prin alte locuri, veneau la biserica din Cib, iar miercurea şi vinerea, preotul îi primea pentru a-i spovedi şi sfătui.
 
Într-un interviu acordat revistei Formula As, preotul Viorel Epure susţine că Ţam vindecat demonizaţi şi bolnavi incurabili, dar nu cu puterea mea, ci cu a lui Dumnezeu” şi că “am zeci de mii de enoriaşi într-un sat cu numai patru sute de suflete.”
 
Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Alba Iulia, părintele Viorel Epure a încălcat regulamentul şi „rânduielile bisericeşti”, fiind canonisit pentru o perioadă de 30 de zile. În acest timp, duminica şi în sărbători, acesta a fost suplinit de către părintele Dan Nicolae. Părintele Oliviu Botoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, a ţinut să sublinieze faptul că decizia nu a pornit de la enoriaşii din Cib, ci de la mai mulţi oameni din Arad, care l-au căutat pe părintele Viorel Epure în timpul săptămânii pentru „altfel de slujbe”.
 
Preotul Viorel Epure va reveni printre enoriaşii din Cib la sfârşitul acestei luni, când se va sfârşi canonul primit de la Arhiepiscopie. Satul Cib a mai fost în centrul unui scandal cu accente paranormale în anul 2000. Preotul de la vremea respectivă a reclamat că se întâmplă lucruri necurate în casa parohială. Situaţia a ”revenit” la normal după ce mai mulţi preoţi au ţinut slujbe la casa respectivă.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările