Un oraş din Ardeal construieşte un parc fotovoltaic care va oferi energie pentru iluminat public şi instituţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panourile fotovoltaice ar urma să furnizeze curent pentru iluminat public şi instituţiile publice locale
Panourile fotovoltaice ar urma să furnizeze curent pentru iluminat public şi instituţiile publice locale

Un parc fotovoltaic urmează să fie construit într-un oraş din judeţul Alba în scopul reducerii costurilor de administrare a sistemului de iluminat public şi a clădirilor publice din localitate.

Proiectul iniţiat de Primărie Ocna Mureş prevede instalarea a 1.584 de panouri fotovoltaice, ce vor fi conectate la cinci invertoare. De asemenea, centrala electrică fotovoltaică va fi conectată la reţeaua electrică de distribuţie.

Astfel, iluminatul public din oraş, clădirea Primăriei Ocna Mureş şi alte clădiri publice din localitate vor putea fi alimentate în curând cu energie electrică obţinută din surse sustenabile. 

Primăria Ocna Mureş a lansat marţi, 26 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru furnizarea şi instalarea unui sistem fotovoltaic cu puterea de 500 KW şi racordarea la centralei electrice fotovoltaice (CEF) Ocna Mureş la reţeaua electrică de distribuţie (RED). Valoarea totală este estimată la 2.884.516,85 de lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe data de 24 noiembrie 2021. Potrivit caietului de sarcini, parcul fotovoltaic urmează să fie amplasat pe un teren scos din circuitul agricol, aflat în localitatea Unirea, strada Colonia peste Mureş, în vecinătatea Liceului Tehnologic Ocna Mureş.

Potrivit caietului de sarcini, consumul ridicat de energie electrică al sistemului de iluminat public şi al instituţiilor publice administrate de Primăria Ocna Mureş (şcoli, grădiniţe, spital, sediul administrativ al Primăriei), a determinat luarea de măsuri privind creşterea eficienţei enegetice. O astfel de măsură este instalarea unei centrale fotovoltaice, care va permite reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat public şi a clădirilor publice. Se vor instala un număr de 1.584 panouri fotovoltaice cu putere nominală de 320W, configurate într-un grup de producere cu orientarea sud, pe structură de oţel, conectate la 5 invertoare cu putere nominală cuprinsă între 100 – 110 KW.

Parcul fotovoltaic va fi supravegheat cu un sistem de televiziune cu circuit închis, compus din 8 camere IP de 4MP cu infrared, montate pe 4 stâlpi din oţel zincat cu înălţimea de 8 m, amplasaţi în colţurile perimetrale ale parcului. Va fi realizat şi un gard de împrejmuire confecţionat din plasă de sârmă din oţel zincat fixat pe stâlpi din oţel.

Vă mai recomandăm:

 

Budapesta continuă achiziţiile în Ardeal. O fundaţie maghiară a cumpărat trei monumente istorice, dar Cadastrul a respins intabularea proprietăţii

 

Prădătorul periculos denumit şi „distrugătorul universal”. Cum îşi extinde teritoriul în România

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite