Un oraş din Apuseni restricţionează furnizarea apei din cauza secetei. Debitele izvoarelor au scăzut drastic

Un oraş din Apuseni restricţionează furnizarea apei din cauza secetei. Debitele izvoarelor au scăzut drastic

Locuitorii din Abrud vor primi apă la robinet doar în cursul zilei

Furnizarea apei potabile va fi sistată pe timp de noapte în oraşul Abrud, din Munţii Apuseni, măsura fiind luată din cauza secetei, după ce debitele pârâurilor şi izvoarelor au scăzut drastic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea care furnizează servicii de apă şi canal în judeţul Alba, APA CTTA, a anunţat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că apa de la robinete va fi sistată, iniţial, între orele 23.00 şi 5.00.
 
”SC APA CTTA SA ALBA vă informează că, urmare a secetei şi a  lipsei precipitaţiilor din ultima perioadă, debitele văilor Buninginea şi Cerniţa, precum şi a izvorului Vulcan, au scăzut drastic, ceea ce ne obliga la restricţionarea furnizării apei potabile în oraşul Abrud, mai întâi pe timp de noapte intre orele 23.00- 5.00. În funcţie de rezervele de apă acumulate, acest program poate suferi modificări ulterioare. Recomandam un consum raţional al apei potabile in aceasta perioada”, arată APA CTTA Alba.
 
Reprezentanţii societăţii au declarat că apa va fi oprită din noaptea de sâmbătă spre duminică, decizia fiind luată de comun acord cu primăria. Oraşul Abrud din Munţii Apuseni are aproape 5.000 de locuitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: