Un nou deces şi 24 de teste pozitive de coronavirus în Alba. Peste 900 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei

Un nou deces şi 24 de teste pozitive de coronavirus în Alba. Peste 900 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei

24 de cazuri noi de COVID-19 au fost testate pozitiv în urma celor 700 de probe prelucrate vineri, potrivit datelor transmise sâmbătă, 15 august, de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, de la începutul pandemiei în judeţul Alba au fost înregistrate 904 îmbolnăviri.
 
Potrivit DSP Alba, sunt 710 persoane vindecate şi 40 decese. Vineri, în Alba au fost prelucrate în total 700 probe, la DSP. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 50.536. În Alba sunt 154 de cazuri active de COVID-19.
 
Localităţile din care provin cazurile noi (15 august): Alba Iulia – 12 cazuri noi, Sebeş – 2 cazuri noi, Noşlac – 2 cazuri noi, Avram Iancu – 2 cazuri noi, Galda de Jos – 1 caz nou, Gârbova – 1 caz nou, Ighiu – 1 caz nou, Vinţu de Jos – 1 caz nou, Zlatna – 1 caz nou, Vadu Moţilor – 1 caz nou.
 
Un număr mai mare de noi infectări a mai fost raportat în 18 iulie (40 cazuri) şi în 22 iulie (25 cazuri), de atunci fiind raportate doar sub 20 de cazuri pe zi (excepţie 31 iulie, când au fost 21 de cazuri pe zi).
 
Potrivit autorităţilor sanitare, nu este vorba despre focar de cazuri noi la Alba Iulia: sunt persoane, unele din aceleaşi familii, care au avut rezultate pozitive după testări.

Faţă de ultima raportare, a fost înregistrat şi un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este cel de-al 40-lea deces în judeţ, de la începutul epidemiei. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani din Oiejdea, confirmat cu COVID-19 în 7 august. Ulterior a fost transferat la ATI. Decesul a fost în 14 august. Avea mai multe comorbidităţi, printre care AVC sechelar, HTA, şoc septic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: