Un mare investitor din Germania amenajează la Sebeş un trotuar şi o pistă de biciclete de 1 km pe cheltuiala proprie

Un mare investitor din Germania amenajează la Sebeş un trotuar şi o pistă de biciclete de 1 km pe cheltuiala proprie

Foto: arhivă Adevărul

Un important investitor german va amenaja la Sebeş pe cheltuiala proprie o pistă de biciclete pe o lungime de circa 1 kilometru. Compania constructoare de automobile deţine la Sebeş două fabrici, în care lucrează peste 1.000 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul investitiţiei în pista de biciclete este acela de a facilita accesul propriilor angajaţi în zona industrială a companiei Daimler, care deţine doyă fabrici la Sebeş: Star Transmission şi Star Assembly. Este vorba despre secţiunea cuprinsă între sensul giratoriu din apropierea magazinului Kaufland situat pe strada Augustin Bena şi strada Industriilor pe care sunt situate cele două unităţi.
 
”(…) Tronsonul de la sensul giratoriu din proximitatea Kaufland, pe direcţia de mers dreapta, până la strada Investitorilor este o zonă nesigură pentru circulaţia angajaţilor din zona SC STAR ASSEMBLY SRL Sebeş. Costurile acestor lucrări vor fi suportate şi realizate în întregime de către SC STAR ASSEMBLY SRL Sebeş”, se arată în adresa depusă de investitorii germani la sediul Primăriei Sebeş.
 
Zona industrială a companiei Daimler de la Sebeş
 
Proiectul de amenajare a trotuarului şi pistei de biciclete face parte dintr-unul dintre programele companiei germane de dezvoltare a comunităţii locale.”Odată cu creşterea producţiei de asamblare a cutiilor de viteză, compania Daimler va avea un personal de aproximativ 1000 de persoane, dintre care majoritatea fiind cetăţeni ai municipiului Sebeş. Astfel, pentru a facilita accestul acestora în zona industrială în condiţii de siguranţă, este necesară amenajarea unui trotuar şi a unei piste de biciclete pe strada Augustin Bena, începând cu sensul giratoriu din proximitatea Kaufland, pe direcţia de mers dreapta, până la strada Investitorilor. 
 
Având în vedere propunerile de dezvoltare a municipiului Sebeş în zona de vest pe ambele părţi ale DN 7, care cuprinde zona industrială în plină dezvoltare, şi pentru buna organizare a teritoriului din punct de vedere urbanistic, în urma analizei efectuate, o modalitate de rezolvare operativă şi eficientă este aceea de a amenaja trotuare şi pista de biciclete”, se arată în expunerea de motive a proiectului care va fi discutat de consilierii locali din Sebeş.
 

 

citeste totul despre: