Un condamnat pentru tâlhărie a recuzat toţi judecătorii femei de la Tribunalul Alba. Deţinutul vrea doar magistraţi şi avocaţi bărbaţi

Un condamnat pentru tâlhărie a recuzat toţi judecătorii femei de la Tribunalul Alba. Deţinutul vrea doar magistraţi şi avocaţi bărbaţi

Penitenciarul din Aiud

Un condamnat pentru furt şi tâlhărie, care îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Aiud, a recuzat toţi judecătorii femei din cadrul Tribunalului Alba.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deţinutul Lingurar Ghemant a solicitat instanţelor de judecată contopirea a două pedepse anterioare. Iniţial, procesul s-a desfăşurat pe fond la Judecătoria Aiud, care l-a condamnat, în 19 decembrie 2018, la pedeapsa rezultantă de 7 luni şi 1.201 zile de închisoare. Aceasta înseamnă că bărbatul în vârstă de 30 de ani ar mai avea de stat la închisoare aproximativ 3 ani şi 9 luni.
 
Nemulţumit de decizie, petentul a formulat apel care a avut ca termen la Tribunalul Alba data de 18 februarie 2019. Încă de la intrarea în sală, condamnatul a precizat că vrea să fie judecat doar de către un complet format din judecători bărbaţi. Ulterior, acesta şi-a completat cererea susţinând că vrea ca şi procurorul de şedinţă să fie tot bărbat, iar avocatul din oficiu care îl asistă să fie, de asemenea, de gen masculin.
 
Preşedintele completului de judecată a dispus notarea celor solicitate de petent la dosarul cauzei, urmând ca până la termenul următor instanţa să se pronunţe cu privire la această cerere. Decizia va fi, cel mai probabil, de respingere. Următorul termen în cauza care are ca obiect ”alte modificări ale pedepsei” a fost stabilit pentru data de 4 martie 2019.
 
Lingurar Ghement a fost condamnat în 2015 la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt şi tâlhărie comise la Arad. Faptele au constat în aceea că, în iulie 2014, a deposedat prin violenţă o femeie de o sumă de bani, iar ulterior, în aceeaşi zi, a furat o bicicletă din faţa unui magazin. Condamnatul este originar din Deva şi este cunoscut cu antecedente penale. În perioada detenţiei a mai săvârşit o faptă de distrugere în dauna Penitenciarului Aiud, pentru care a primit 5 luni de închisoare, plus restul rămas neexecutat din condamnarea anterioară.
 
Distrugerea a constat în faptul că, fiind cazat singur în cameră, pe fondul unor stări de nervozitate generate de neînţelegeri cu alţi deţinuţi din alte camere, a spart geamul de la camera de deţinere şi vasul wc din baie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările