Un bărbat din Alba şi-a bătut soţia până a omorât-o. Justiţia i-a găsit circumstanţe atenuante şi l-a condamnat la 4 ani de închisoare

Un bărbat din Alba şi-a bătut soţia până a omorât-o. Justiţia i-a găsit circumstanţe atenuante şi l-a condamnat la 4 ani de închisoare

Crima a avut loc în octombrie 2016. Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat din Alba care şi-a omorât în bătaie soţia după care a pus cadavrul în sicriu pentru a-l îngropa a fost condamnat pentru violenţă în familie, urmată de decesul victimei. Ruginosu Aurel a beneficiat de circumstanţe atenuante şi a primit, în aceste condiţii, 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decesul femeii de 52 de ani s-a produs în 14 octombrie 2016. Ruginosu Aurel şi-a bătut femeia, în vârstă de 52 de ani, până aceasta a decedat. Imediat după crimă, bărbatul a aşezat trupul nevestei într-un sicriu pe care îl achiziţionase pentru a o îngropa şi a scăpa astfel cu faţa curată.
 
Potrivit procurorilor, în data de 14 octombrie, în jurul orelor 17.30, inculpatul aflat la locuinţa sa din satul Reciu, comuna Gârbova, judeţul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soţia sa i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu obiecte contondente. Loviturile i-au cauzat hemoragie internă şi externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces.
 
Bărbatul a încercat să ascundă urmele infracţiunii prin toaletarea cadavrului şi pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui Certificat constatator al decesului, Medicul a refuzat eliberarea documentului şi a anunţat poliţia. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat şi s-a stabilit că moartea femeii a fost violentă. 

Ruginosu Aurel a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor. A fost trimis în judecată în decembrie 2016, la Tribunalul Alba. Instanţa a pronunţat decizia la primul termen, în luna martie 2017. Inculpatul a fost condamnat la 4 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. Instanţa a reţinut circumstanţe atenunate în legătură cu împrejurările în care a avut loc fapta comisă. Mai precis, inculpatul le-a spus judecătorilor că nu a vrut să o omoare pe soţia sa şi că ea era cea care ar fi provocat scandaluri în familie. Parchetul a contestat decizia, iar dosarul urmează să primească decizia definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia
 
Minuta deciziei de la Tribunalul Alba:
În baza art. 396 alin. (2) şi (10) C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Ruginosu Aurel ... deţinut în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al IPJ Alba, la pedeapsa de 4 ani, 4 luni şi 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie prevăzută de art. 199 alin. (1) C.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 75 alin. (2) lit. b) şi art. 76 C.pen. În baza art. 67 C.pen. interzice inculpatului exercitarea pe o perioadă de 1 an a drepturilor prevăzute de 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. În baza art. 65 alin. (1) C.pen. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. În baza art. 72 alin. (1) C.pen. scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive din data de 18.10.2016 la zi. În baza art. 399 alin. (1) C.p.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului. În baza art. 274 C.p.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 2.340 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările