Un bărbat poate ajunge la închisoare pentru două sticle de whiskey şi patru maşini de găurit. Metoda inedită de furt

Un bărbat poate ajunge la închisoare pentru două sticle de whiskey şi patru maşini de găurit. Metoda inedită de furt

Foto Arhivă

Un bărbat din Blaj a găsit o metodă inedită pentru a fura băutură şi alte bunuri din magazine. În câteva zile, G. Petru Daniel a furat din două magazine din oraş, două sticle de whiskey şi patru maşini de găurit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru faptele sale, a fost condamnat la închisoare. Una dintre sticlele de băutură a furat-o şi a ascuns-o în căruciorul în care se afla un copil care dormea. Faptele s-au petrecut în luna mai anului 2017, dar magistraţii Judecătoriei Blaj l-au condamnat aproape patru ani mai târziu, pe 25 ianuarie 2021.
 
Mai mult, procurorii au cerut confiscarea celor două sticle de whiskey, dar acest lucru nu a mai fost posibil din cauza faptului că una a fost spartă, iar alta nu a mai fost recuperată. Potrivit rechizitoriului, în ziua de 4 mai 2017, inculpatul a intrat într-un supermarket, iar de pe raft a sustras o sticlă cu whiskey de 700 ml, pe care a ascuns-o în cărucior, după copilul care dormea.
 
Bărbatul nu a achitat sticla la casă, dar fiind observat de agentul de pază a fost chemat de acesta şi verificat, găsindu-se în cărucior sticla sustrasă. De menţionat că agentul de pază vizionase şi imaginile camerelor de supraveghere, văzând cum inculpatul a sustras sticla şi a ascuns-o. În ziua de 11 mai 2017, acesta s-a deplasat din nou la magazin sustrăgând tot o sticlă cu whiskey. A fost observat şi de această data de agentul de pază, care i-a solicitat restituirea sticlei, dar inculpatul a refuzat şi a fugit. Agentul de pază a anunţat organele de poliţie, care vizionând imaginile camerelor video, l-au identificat. Sticla sustrasă nu a mai fost restituită, întrucât a fost spartă de hoţ.
 
În seara zilei de 17 mai 2017, în jurul orelor 21.00, bărbatul a mers la un alt supermarket din Blaj, de unde a sustras patru maşini de găurit, în valoare de 585 lei, pe care le-a ascuns sub haine, reuşind să părăsească magazinul cu acestea. După ce a fost identificat şi acuzat de furt bărbatul a acceptat să fie judecat prin procedură simplificată. Acesta a comis faptele în stare de recidivă postexecutorie. Pentru furturile din 2017, magistraţii Judecătoriei Blaj l-au condamnat la 1 an şi şase luni de închisoare cu executare. Bărbatul a depus apel, iar dosarul se va muta pe rolul Curţii de Apel pentru decizia definitivă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările