Trei copii din Alba, pe lista persoanelor dispărute. Se presupune că s-au înecat, dar trupurile nu au fost găsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despre unul dntre copii se presupune că s-a înecat în râul Ampoi în anul 2005
Despre unul dntre copii se presupune că s-a înecat în râul Ampoi în anul 2005

Trei copii din Alba sunt pe lista persoanelor dispărute de mai mulţi ani chiar dacă există indicii că s-ar fi înecat, dar corpurile acestora nu au fost găsite niciodată. Cea mai veche dispariţie este din 1999, a unui băiat din Baia de Arieş

În evidenţele IPJ Alba sunt trei situaţii de minori daţi dispăruţi însă există date că aceştia s-au înecat, chiar dacă corpurile nu au fost găsite niciodată.

Astfel, Cosmin Ioan Bota, din Baia de Arieş, născut în anul 1986, a fost dat dispărut în iunie 1999, după ce a plecat la scăldat în râul Arieş. Hainele acestuia au fost găsite pe mal, însă corpul a fost de negăsit.

În 2005, a fost dat dispărut Mircea Alexandru Mirică, din Cugir, născut în anul 1998. Acum, 11 ani, se juca alături de alţi copii, pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. A căzut în râu şi nu a mai fost găsit de atunci.

Gheorghe Dolcan, din Vinţu de Jos, născut în 1988, a fost dat disparut din iunie 2006. Acesta a lucrat la strâns fân în apropierea localităţii, după care a intrat în râul Mureş, să se răcorească. A fost văzut de 2 martori intrând în apă, după care ar fi strigat „Ajutor, mă înec”. Nici corpul acestuia nu a mai fost găsit.

În 25 mai este marcată în fiecare an Ziua internaţională a copiilor dispăruţi. În ultimul an, 4.200 de copii au dispărut de acasă, iar peste 97% dintre cazuri reprezintă părăsiri voluntare ale domiciliului. Dintre aceştia, 53 au fost din judeţul Alba. Cele mai multe dispariţii sunt înregistrate în rândul adolescenţilor, potrivit datelor puse la dispoziţia organizaţiei Salvaţi Copiii România de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţia de Investigaţii Criminale.

La nivel naţional, din totalul copiilor dispăruţi în perioada 15 mai 2015 – 15 mai 2016, 132 sunt mai mici de 10 ani, 1277 au vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani şi 2791 sunt mai mari de 14 ani. Minorii pleacă intenţionat de la domiciliu sau din centrele de ocrotire a copiilor, pe o perioadă nedeterminată, cele mai multe dispariţii fiind înregistrate în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Majoritatea copiilor au fost găsiţi, astfel încât, pe 15 mai anul acesta, în evidenţele instituţiilor responsabile se mai aflau doar 338 de minori dispăruţi. Din datele IPJ Alba, în anul 2015 au fost înregistrate 53 de cazuri de plecări voluntare ale minorilor de la domiciliu.

Din anul 1983, ziua de 25 mai este dedicată copiilor dispăruţi, iar la nivel mondial sunt organizate acţiuni care au scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la problematica copiilor declaraţi dispăruţi în întreaga lume.

Citiţi şi:

 

Doi bărbaţi din Alba, decedaţi în condiţii violente: unul a fost dat dispărut în Apuseni, altul a căzut cu bicicleta

 

Drama femeii din Alba care suferă de o boală rară ce îi distruge pielea şi oasele: „Miracole există, dar poate eu nu le merit“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite