Trei cazuri de coronavirus în Alba. O persoană asimptomatică se tratează în izolare la domiciliu

Trei cazuri de coronavirus în Alba. O persoană asimptomatică se tratează în izolare la domiciliu

Două persoane infectate sunt internate în spital

Trei cazuri confirmate de coronavirus sunt luni, 30 martie, în judeţul Alba. Două persoane sunt internate în spital, iar o a treia, fiind asimptomatică, este în izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul caz este cel al unei femei de 36 de ani, aflată în carantină, revenită recent din străinătate, care a fost internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Al doilea caz este al unei alte femei angajată a unei instituţii din Alba Iulia, care a participat, împreună cu alţi doi colegi, la o activitate de serviciu unde a intrat în contact cu o altă persoană confirmată ulterior cu coronavirus. Femeia este asimptomatică şi din acest motiv urmează tratament în izolare la domiciliu. Pentru ceilalţi doi colegi, rezultatele testelor nu au fost încă comunicate.

Cel de-al treilea caz este cel al bărbatului de 60 de ani care a fost confirmat pozitiv în timp ce se afla în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Bărbatul s-a prezentat vineri dimineaţă la UPU, dar din cauză că era o persoană cunoscută cu probleme respiratorii, a fost trimis la secţia de infecţioase, iar acolo a fost testat, dar şi starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit între timp. Rezultatul testului, a fost anunţat sâmbătă seara şi a fost pozitiv. Bărbatul se află pe secţia de oncologie care a fost special amenajată pentru a primi pacientii infectaţi cu coronavirus.

Doi poliţişti locali şi soţia unuia dintre aceştia, ar fi fost puşi în izolare la domiciliu, după ce unul dintre cei doi ar fi avut un posibil contact cu bărbatul, în momentul în care acesta a ajuns în curtea spitalului din Alba Iulia. De asemenea, un număr de 27 de persoane, dintre care trei medici şi restul personal medical, care au luat contact cu bărbatul au fost puşi la izolare, iar marţi vor fi testaţi din nou, pentru Covid 19. Aceştia au mai fost testaţi în cursul zilei de sâmbătă, rezultatul fiind negativ.

La nivelul judeţului Alba se află luni, 30 martie, un număr de 246 persoane în carantină, 40 persoane ieşite din carantină, 2.074 persoane izolate la domiciliu, 832 persoane ieşite din izolare. În ultimele 24 de ore, 246 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 27 poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID - 19. Duminică, 29 martie a.c., efectivele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au aplicat 11 amenzi contravenţionale şi un avertisment în valoare totală de 14.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr.3./2020. 

Citiţi şi:

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: