Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu. Poliţistul care a condus BCCO Alba Iulia solicită daune de 150.000 de lei

Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu. Poliţistul care a condus BCCO Alba Iulia solicită daune de 150.000 de lei

Traian Berbeceanu l-a acţionat în instanţă pe Ioan Tarnu

Fostul comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, l-a acţionat în judecată pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, căruia îi solicită daune în valoare de 150.000 de lei. Acţiunea vine după ce la începutul lunii septembrie, Ioan Tarnu l-a acuzat la un post de televiziune pe Berbeceanu că i-a ”fabricat” dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea civilă înaintată de comisarul-şef Traian Berbeceanu a fost înregistrată la Tribunalul Alba în 12 octombrie 2017. În urmă cu circa o lună de zile, fostul şef al BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, i-a solicitat fostului şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să îşi retragă acuzaţiile pe care le-a făcut pe un post naţional de televiziune, în caz contrar urmând să îl acţioneze în judecată. 
 
Berbeceanu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că o serie de alte publicaţii au preluat acuzaţiile fără să îi ceară punctul de vedere. Poliţistul a mai precizat că banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională. 
 
În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”. De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foşti şefi ai unor instituţii foarte puternice din Alba.
 
Ioan Tarnu a făcut o serie de acuzaţii grave pe un post de televiziune naţional, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât şi pe fostul său şef, Florian Coldea. El a povestit cum a fost ”vânat” şi ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba. Fostul şef SRI a spus că nu poate proba afirmaţiile, dar că are încredere în sursa care i le-a dat. 
 
”L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculeţe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoştea de peste 20 de ani”, a spus, printre altele, Ioan Tarnu. Acesta a dezvăluit şi că la întâlnirile şefilor SRI participa şi Laura Codruţa Kovesi, dar şi că Florian Coldea dădea ordine în privinţa arestării unor anumite persoane. Fostul şef al SRI Alba a reluat aceste acuzaţii în 12 octombrie 2017 când a fost invitat pentru a fi audiat la Comisia SRI din parlament.
  
Ioan Tarnu
 
Ca urmare a ieşirii publice a acestuia, Berbeceanu i-a solicitat să-şi retracteze acuzaţiile, pe care le-a calificat drept ”defăimătoare” şi ”mincinoase”, în termen de cinci zile. Comisarul-şef a şi transmis o notificare (foto dreapta sus) publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa, despre care a precizat că i-au afectat reputaţia şi imaginea. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, poliţistul a decis să intenteze acţiunea în instanţa de judecată. În prezent, Traian Berbeceanu este poliţist în cadrul IPJ Hunedoara, în timp ce Ioan Tarnu este pensionar.
 

Citiţi şi:

 

Un scandalagiu a lovit cu pumnul o poliţistă care voia să îi pună fiola. După câteva luni a primit pedeapsa în justiţie

 

Locuitorii din Alba Iulia în perioada Evului Mediu: iobagi, oaspeţi şi orăşeni. Planurile pentru creşterea populaţiei

 
 
 

Pluta, maşina, mocăniţa, carul tras de boi. Soluţiile de mobilitate ingenioase folosite de români de-a lungul vremurilor

 

citeste totul despre: