Comisarul Traian Berbeceanu: „Îmi voi aminti mereu că ticăloşiile împotriva mea au fost comise în vremea unui anumit Preşedinte, Premier şi Parlament“

Comisarul Traian Berbeceanu: „Îmi voi aminti mereu că ticăloşiile împotriva mea au fost comise în vremea unui anumit Preşedinte, Premier şi Parlament“

Comisarul Traian Berbeceanu după eliberarea din arest preventiv

Comisarul şef Traian Berbeceanu, fostul comandant al BCCO Alba Iulia, continuă ”bătălia” pe internet cu sistemul care ”i-a fabricat dosarul” penal în care este cercetat penal de procurorii DIICOT. Berbeceanu susţine într-o postare pe facebook că îşi va aminti mereu că ”ticăloşiile” au fost comise în vremea ”unui anumit Preşedinte, a unui anumit Premier, Guvern şi a unui anumit Parlament”.

Ştiri pe aceeaşi temă

După eliberarea din arest preventiv, Traian Berbeceanu a preluat moderarea şi postarea mesajelor de pe facebook, realizată în perioada celor 33 de zile de apropiaţi şi susţinători ai acestuia. În timpul cât a fost în arest, internetul a reprezentat principală modalitate de susţinere a poliţistului. La mişcarea ”Respect, Traian Berbeceanu” au aderat peste 21.000 de români, un record pentru România.  
 
Într-un mesaj transmis în ultimele zile, comisarul şef susţine, comentând anumite, „aspecte reale, dar dureroase ale vieţii sociale şi politice ale României ultimilor 23 ani”, că meru îşi va aminti că ”ticăloşiile” împotriva sa ”s-au comis în vremea unui anumit Preşedinte, a unui anumit Pemier, a unui anumit Guvern, a unui anumit Parlament”.
 
Mesajul comisarului Traian Berbeceanu:
 
”Astăzi (29 decembrie 2013 – n. r.) am lipsit din peisaj pentru simplul fapt că am dedicat intreagă zi familiei.... credeţi-mă că în 20 ani, destul de rar - mult prea rar, mi-am permis luxul acesta! În dimineaţă acestei zile am postat mai multe clipuri video, în care cu umor erau prezentate aspecte reale, dar dureroase ale vieţii sociale şi politice ale României ultimilor 23 ani... Mai devreme am ajuns acasă şi curiozitatea m-a împins să verific reacţiile avute de vizitatorii paginii... nu vă ascund că am fost dezamăgit de unele persoane, care până astăzi nu mi-au fost ostile, ba chiar m-au susţinut şi încurajat în perioada grea prin care am trecut... şi le mulţumesc din suflet pentru asta.
 
DAR... 
Nimeni nu mă poate acuza vreodată de "partizanat politic" pentru niciun partid, alianţa, om politic... indiferent de formaţiunea din care face parte...pentru simplul fapt că permanent am susţinut că, (din punctul meu de vedere) nu există nici o diferenţa între aceştia...pentru simplul motiv că, în toată cariera mea mi-am centrat activitatea pentru servirea intereselor societăţii, oamenilor simpli, neinregimentati politic, nesustinuti de cercuri de interese sau de influenţe economico-financiare...pentru faptul că, am considerat că fiindvinovată de răul profund pe care îl îndurăm, intreagă clasa politică românească, pe toţi aceia care s-au succedat la putere în ultimii 23 ani. 
 
Cei care m-au criticat ar trebui să înţeleagă ce simţim eu şi familia, vis a vis de mediul politic...nu pot să rezonez cu un Preşedinte (indiferent cum s-ar numi el), nu pot să simpatizez cu o Guvernare (indiferent de partidele care ar asigura-o), nu pot să mă consider reprezentat de un Parlament (indiferent de raportul dintre majoritate şi opoziţie), atâta timp cât în ţara mea, în aceste vremuri mi s-a putut fabrica un dosar penal, mi s-a putut răpi în mod ilegal libertatea timp de 33 zile, mi s-a putut distruge imaginea şi călca în picioare munca de 22 ani... 
 
Cei care mă critică ar trebui să se gândească la faptul că, în acesta perioada cumplită am fost un prizonier nevinovat al sistemului, timp în care fiul meu se închidea în camera sa, în dulap şi îşi urla durerea, soţia îmi era hăituită şi ameninţată permanent, mama se întreba dacă mai trăieşte până în ziua în care mă voi întoarce acasă, colegii se întrebau cugroază "cine urmează?", fiind demotivaţi şi scârbiţi în a-şi face meseria... Toate acestea au lăsat răni adânci, pe care nici trecerea timpului şi nici vreo măsură - oricare ar fi ea, luată împotriva vinovaţilor, nu le vor putea vindeca vreodată! Şi chiar dacă niciodată nu voi uită şi nu voi ierta pe vinovaţii direcţi de mârşăviile comise împotriva mea, mereu îmi voi aminti că ticăloşiile respective s-au comis în vremea unui anumit PREŞEDINTE, a unui anumit PREMIER, a unui anumit GUVERN, a unui anumit PARLAMENT... iar asta nu este POLITICĂ !... este URĂ SOCIALĂ ! ... este URĂ PROFUNDĂ împotriva unui SISTEM!”
 
Poliţistul a fost arestat preventiv în perioada 24 octombrie – 27 noiembrie 2013. Este acuzat, în principal, de protejarea unor grupări criminale din judeţul Hunedoara, infracţiuni respinse de poliţist. Dosarul a fost instrumentat, iniţial, de DIICOT Alba Iulia, dar a fost transferat, ulterior, de DIICOT Bucureşti. Berbeceanu a lansat acuzaţii grave împotriva unor procurori din cadrul DIICOT Alba Iulia, motiv pentru care ancheta a fost preluată de structura centrală de parchet.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: