Traian Băsescu mulţumeşte ironic justiţiei „pentru că a făcut dreptate” în dosarul înregistrării Mişcării Populare

Traian Băsescu mulţumeşte ironic justiţiei „pentru că a făcut dreptate” în dosarul înregistrării Mişcării Populare

Fostul preşedinte Traian Băsescu la evenimentul de la Alba Iulia

Fostul preşedinte Traian Băsescu a „mulţumit” ironic justiţiei din România pentru că a făcut dreptate în ceea ce priveşte înregistrarea Mişcării Populare. Băsescu a afirmat, la Alba Iulia, că, astfel, membrilor partidului le va fi mai uşor să promoveze formaţiunea.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Trebuie să mulţumim justiţei pentru că a făcut încă o dată dreptate. Ne-ar fi fost foarte greu să folosim ca manifest electoral o inimă. Pe când aşa un măr îl găsim cu uşurinţă şi ne este mult mai uşor să ne promovăm”, a spus Traian Băsescu în faţa delegaţilor la evenimentul de lansare a candidaţilor Partidului Mişcarea Populară.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins în 18 martie cererea de înregistrare a partidului "Mişcarea Populară". Astfel conducerea şi membrii partidului au revenit la PMP ce are ca semn electoral mărul.
 
Fostul preşedinte a mai precizat la Alba Iulia că actuala clasă politică din România nu mai are ”credibilitatea necesară” pentru a duce ţara mai departe după ce ”blestemata asta de tranziţie s-a epuizat, a trecut”.
 
”Ca om politic cu experienţă, vă pot spune că România nu mai este într-o perioadă de tranziţie. A venit vremea construcţiei de după tranziţie. Avem toate instituţiile necesare unui stat democratic. Avem toată legislaţia adaptată la legislaţia Uniunii Europene, avem toate condiţiile create pentru o economie concurenţială, deci tranziţia s-a terminat. Dar cine poate duce ţara mai departe? Partidele atât de mult hulite? Partidele tranziţiei? Categoric nu. Un partid cum este Mişcarea Populară este soluţia pentru viitorul României”, a spus preşedintele PMP.
 
Fostul şef de stat a mai afirmat că nu face parte din ”categoria acelora care neagă total clasa politică din perioada tranziţiei”, el arătând că 26 de ani au însemnat momente importante ”în care România şi-a atins obiectivele de ţară, obiectivele majore, cum ar fi intrarea în NATO şi intrarea în Uniunea Europeană”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: