Tragedia unei românce din Aiud căsătorită cu un cetăţean egiptean: de un an nu este lăsată să îşi vadă fiica răpită de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Marossy, împreună cu fiica ei pe care nu a mai văzut-o de 1 an
Anamaria Marossy, împreună cu fiica ei pe care nu a mai văzut-o de 1 an

O femeie în vârstă de 37 de ani din Aiud, judeţul Alba, trăieşte o adevărată tragedie. Anamaria Marossy locuieşte în Egipt şi nu mai ştie nimic, de aproape un an, de fetiţa ei în vârstă de 5 ani. Fatima Awadalla a fost răpită de tatăl ei egiptean în iunie 2016 şi nu mai este lăsată să îşi vadă propria mamă.

Anamaria Marossy, mama fetiţei, s-a adresat în nenumărate rânduri poliţiei din oraşul Kafr EL Dawar, dar autorităţile nu fac nimic pentru a o găsi pe fetiţă. Femeia s-a căsătorit cu cetăţeanul egiptean Yasser Abdel Maguid Awadalla în 2010, căsătorie care a avut loc în incinta Ambasadei Romaniei de la Roma. 

În urmă cu doi ani, cei trei au plecat în Egipt pentru o scurtă vacanţă. Excursia s-a transformat în şedere definitivă în oraşul Kafr EL Dawar. De atunci a început coşmarul româncei. Din soţul iubitor şi tatăl grijului, el ar fi devenit un monstru. Copila şi soţia ar fi fost fost obligate să suporte numeroase violenţe fizice şi verbale, care le-ar fi afectat atât fizic, cât şi psihic. Nemaiputând îndura bătăile şi umilinţele, Anamaria a decis să îşi ia fetiţa şi să părăsească ţara piramidelor.

Anticipând mişcarea soţiei, tatăl şi-a luat prin forţă fetiţa la sfârşitul lunii iunie 2016, i-ar fi furat telefonul şi documentele soţiei, a dat-o afară din casă şi s-a făcut nevăzut. Disperată, mama a făcut nenumărate plângeri către autorităţile egiptene, în urma cărora a primit dreptul să stea în apartamentul pe care l-a cumpărat împreună cu soţul său, în urma unui credit bancar făcut de mama româncei în Italia.

   

Din iunie 2016 şi până astăzi, Anamaria locuieşte singură în acel apartament, fără a şti ceva de copilul ei. Nu ştie unde a dus-o tatăl pe micuţă, nu ştie dacă are mâncare, haine sau dacă mai trăieşte. După zeci de drumuri la autorităţi a obţinut o hotărâre prin care Parchetul Suprem din Cairo îi incredinţează custodia fetiţei. De asemenea, autorităţile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este cetăţean român.

femeie aiud egipt

Deşi nu munceşte, femeia nu vrea să părăsească Egiptul până nu va reuşi să îşi recupereze copilul. Pentru susţinerea mamei şi a copilului există şi o petiţie online denumită ”Alături de Maria şi Fatima”. ”Este un caz tipic şi frecvent pentru zonă, un caz în care tatăl este egiptean, iar mama este româncă. Tatăl are drepturi excesive, duse la extrem acolo, în societate (inclusiv asupra copilului), mama este forţată să se despartă de fetiţă, fără a mai avea acces la ea. Chiar dacă dreptatea şi dovezile sunt de partea mamei, se pare că aceasta este nevoită să se supună unei proceduri legale lungi şi anevoioase, care adânceşte pe zi ce trece starea de teamă şi spaimă legată de securitate şi integritatea minorei. Mama încearcă pe toate căile să afle informaţii de fiica ei şi nu reuşeşte, deoarece tatăl egiptean refuză să colaboreze şi neagă faptul că minora se află la el”, se afirmă în petiţie.

Femeia este ajutată în demersurile sale de famile, care o susţine financiar. O verişoară a mamei, Monalisa

femeie aiud egipt

Băjenaru, a transmis în 2016 scrisori către autorităţi din România şi Egipt pentru a grăbi procedurile şi pentru a o readuce pe fetiţă lângă mama sa:

În 2010 a fost căsătorită cu cetăţeanul egiptean, Yasser Abdel Maguid Awadalla. Împreună au o fiică de 4 ani, Fatima Awadalla. Acum doi ani au mers împreună într-o scurtă vacanţă în Egipt, o sărbătoare care a devenit reşedinţă permanentă în oraşul Kafr El Dawar. După ce s-au mutat în Egipt, comportamentul soţului s-a schimbat radical, soţia şi fiica sa fiind agresate fizic şi verbal, violenţe care le-a afectat fizic şi mental;

Din cauza acestei maltratări, verişoara mea, cetăţean român, a decis să părăsească Egiptul cu fiica sa. Această decizie l-a determinat pe soţul ei să o răpească pe fetiţă în 28 iunie 2016, să fure toate documentele mamei şi să o scoată din casă. De atunci până în prezent, mama nu are informaţii despre copilul ei, nu ştie unde locuieşte, în ce condiţii trăieşte şi în ce stare fizică este.

Doamna Anamaria Marossy a făcut numeroase plângeri la poliţie şi a primit o decizie pronunţată de Parchetul Suprem din Cairo, prin care i-a fost încredinţată custodia fiicei sale. De asemenea, din România s-au făcut mai multe solicitări prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe. Acest caz este, de asemenea, raportat de Ambasada României la Cairo, fără niciun rezultat;

Menţionez că la 12.09.2016, personal am fost la Ambasada Egiptului la Bucureşti, unde am prezentat toate documentele pe care le-am obţinut diplomaţilor egipteni, am raportat toate abuzurile comise de poliţia Kafr El Dawar, care a refuzat să pună în aplicare deciziile în mod nejustificat. Le-am solicitat să susţină pe canalele diplomatice soluţionarea acestui caz cât de repede este posibil. 

Citiţi şi:

VIDEO Taragotistul de 14 ani care uimeşte lumea muzicii din România. Dumitru Fărcaş îi prevesteşte un viitor strălucit

Satul-fantomă din Apuseni în care nu mai locuieşte nimeni. O singură dată pe an, sute de oameni readuc locul la viaţă

 

Cum spiona CIA uzina de armament din Cugir şi unităţile militare din Alba Iulia

VIDEO Cum se circulă în sensul giratoriu. Regulile de calvar pentru mulţi şoferi, explicate cât mai simplu

 

Multinaţională versus angajaţi români. Cum au fost concediaţi 20 de oameni pentru că au înfiinţat un sindicat: „Cea mai tristă poveste de succes“

Ce înseamnă calul-putere şi cum se calculează. Istoria unităţii care măsoară forţa motoarelor

Imaginile dezastrului la mina Haneş din Apuseni: poluare şi clădiri abandonate, distruse de hoţi FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite