Traficant de droguri notoriu din Cugir, condamnat a treia oară la închisoare cu executare

Traficant de droguri notoriu din Cugir, condamnat a treia oară la închisoare cu executare

Bărbatul cultiva cannabis pentru consum propriu şi vindea şi altor persoane

Un consumator şi traficant de droguri din Cugir, vechi ”client” al procurorilor, a primit o nouă condamnare la închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romoşan Mihai este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare şi deţinere de droguri pentru consum propriu, respectiv vânzare de droguri.
 
În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în cursul anului 2020, în vederea consumului propriu fără drept şi în vederea distribuirii de cannabis, şi-a procurat seminţe de cannabis cu care a înfiinţat o cultură în imobilul unde locuieşte şi în anexele acestuia. 

Cultura era formată din 6 ghivece în care erau cultivate plante de cannabis (4 cu înălţimea de 3 cm, una cu înălţimea de 40 de cm fără influorescenţe, una cu înălţimea de 66 de cm cu influorescenţe); 4 plante de cannabis fără influorescenţe, plantate în sol, cu dimensiunile de 20 cm înălţime, de 30 cm înălţime, 84 de cm înălţime şi 85 de cm înălţime.
 
De asemenea, anchetatorii au mai reţinut că în cursul anului 2020 a vândut de cel puţin 6 ori cel puţin câte un gram de cannabis unui martor din dosar, iar în data de 24 iunie 2020 a deţinut în vederea consumului propriu un plic din material plastic care conţine 0,4 grame de cannabis. În cursul judecăţii la Tribunalul Alba, inculpatul s-a prezentat şi a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Având însă în vedere faptul că a săvârşit ambele infracţiuni în stare de recidivă post executorie limitele de pedeapsă au fost majorate cu jumătate.
 
”În urma analizării probelor administrate se constată că vinovăţia inculpatului este stabilită dincolo de orice dubiu rezonabil, vinovăţia sa rezultând din declaraţiile sale de recunoaştere a vinovăţiei, declaraţii care se coroborează cu declaraţia martorului dar şi cu mijloacele materiale de probă.
 
Instanţa are în vedere că inculpatul a declarat faptul că este consumator de droguri de foarte mult timp, acesta nu este încadrat în muncă iar riscul săvârşirii unor fapte similare este unul ridicat. Motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit nu pot justifica săvârşirea faptei, chiar dacă inculpatul are o dependenţă de droguri alegerea acestuia trebuie să fie una în conformitate cu legea şi anume a se înscrie într-un program de dezintoxicare şi nu de a săvârşii noi infracţiuni”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba din 28 iunie 2021.
 
Instanţa a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Bărbatul mai are alte două condamnări anterioare la închisoare tot pentru trafic de droguri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările