Toţi angajaţii Primăriei Alba Iulia testaţi pentru COVID-19 au rezultat negativ. Număr record de teste prelucrate

Toţi angajaţii Primăriei Alba Iulia testaţi pentru COVID-19 au rezultat negativ. Număr record de teste prelucrate

Laborator COVID-19

Toate testele pentru depistarea COVID-19, prelucrate de la angajaţiii Primăriei Alba Iulia sunt negative. Instituţia îşi reia activitatea cu publicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Toate cele 245 de probe recoltate de la angajaţii Primăriei Alba Iulia sunt negative. Activitatea primăriei se va relua în regim normal chiar de astăzi 22.07.2020, după ora 12:00. Pentru siguranţa angajaţilor şi a tuturor celor ce intră în sediul central, în această dimineaţă a mai fost realizată o dezinfecţie a suprafeţelor.
 
Serviciile şi direcţiile instituţiei pot fi contactate şi telefonic şi prin e-mail, iar primirea şi eliberarea documentelor se poate face şi prin intermediul poştei electronice (în format electronic). Dispeceratul instituţiei poate fi contactat la 0258-819462, iar adresa de email oficială este office@apulum.ro”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.

Un mesaj a transmis şi viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul: ”Cei mai mulţi dintre voi ştiu şi de unde a pornit totul, de la colega noastră care se ocupa de triajul observaţional şi măsurarea temperaturii şi care a fost confirmată cu COVID-19. Îi mulţumesc că a fost responsabilă şi m-a anunţat de situaţie imediat ce a primit rezultatele, astfel ne-a protejat şi ne rugăm pentru ea, să se facă bine cât mai rapid. Concluzia este una singură: FIŢI RESPONSABILI ŞI PURTAŢI MASCĂ! Vă protejaţi pe voi şi pe cei dragi! Activitatea în primărie revine la normal chiar de astăzi”.

În cursul zilei de marţi, 21 iulie, în judeţul Alba a fost prelucrat cel mai mare număr de teste realizate în 24 de ore, de la începutul pandemiei, 1.095, respectiv: 884 teste la laboratorul DSP, 211 teste la laboratorul Spitalului Judeţean Alba.

”Începând de luni va fi pus în funcţiune, după câteva zile de calibrare şi al doilea aparat RT-PCR din laboratorul nostru, urmând ca ritmul testării sa fie menţinut sau crescut la nevoie. Testarea rămâne singura metoda de a tine lucrurile sub control. Rămânem în continuare la nivelul judeţului, cu toate ca testam foarte mult, la un procent de sub 3 % cazuri pozitive din total teste efectuate”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările