Tinerii dansatori din Alba Iulia, de patru ori campioni naţionali. Cum se pregătesc pentru primul titlu internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Alba Iulia, au reuşit o performanţă de invidiat: de patru ani la rând sunt campioni naţionali ai României la dans sportiv, la diferite clase. Ionuţ Ionescu şi Bianca Ionescu au reuşit să ajungă în vârf singuri, fără coregraf, sponsori sau sprijinul autorităţilor, însă cu multă muncă, seriozitate şi determinare.

Cei doi sportivi se pregătesc pentru ca în 2018 să se apropie cât mai mult de cucerirea unui titlu internaţional, în paralel cu activitatea de antrenoriat de la clubul lor, ”Dance for Life”. Anul trecut, cei doi sportivi au obţinut al patrulea titlu consecutiv de campioni naţionali.

Ca pereche de dans, au la activ zeci de concursuri naţionale şi internaţionale unde, de asemenea, au obţinut rezultate remarcabile. ”Eu am 24 de ani şi sunt din Baia Mare. Am început dansul sportiv la 14 ani, o vârstă destul de târzie pentru dans şi iniţial am fost puţin forţată de mama mea, care m-a trimis să încerc şi această ramură, după ce înainte cochetasem puţin cu gimnastica şi cu dansul modern. Competiţiile au venit un an mai târziu, am avut diferiţi parteneri de dans. Cu Ionuţ mă ştiam din concursuri, iar el m-a contactat după ce eu începusem facultatea şi dansam în cadrul unui teatru de revistă din Baia Mare. După ce am absolvit Facultatea de Literatură Comparată şi Norvegiană din Cluj-Napoca, m-am mutat definitiv la Alba Iulia”, a povestit Bianca, citată de ziarulunirea.ro.

Partenerul şi soţul acesteia, Ionuţ, a început dansul la o vârstă destul de fragedă. ”Eu am 26 de ani şi am început să dansez la 9 sau 10 ani aici, în Alba Iulia, sub îndrumarea doamnei Sibile Hutteman, administratorul

image

aşezământului familial Casa Speranţei din Alba Iulia, aşezământ unde eu am stat până la 18 ani. La un moment dat am fost nevoit să fac o pauză competiţională de circa 6 ani, perioadă în care am dansat mai mult de hobby. Din vara anului 2013 am început să dansez împreună cu Bianca şi să formăm un cuplu pe scenă. Am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii «1 Decembrie 1918»”, a spus Ionuţ.

Rezultatele deosebite au apărut imediat după ce Bianca şi Ionuţ au început să formeze un cuplu artistic. Primul titlu foarte important obţinut a fost cel de campioni naţionali la Clasa C, categoria 19-35 de ani, în 2014. ”Aşa a început ascensiunea noastră şi de atunci până în prezent am reuşit să cucerim toate titlurile de campioni naţionali, dar la clase diferite. Avem două titluri la Clasa C în 2014 şi 2015, un titlu la Clasa B în 2016 şi în 2017 am cucerit titlul la Clasa A. Tot anul acesta am reuşit o performanţă deosebită, şi anume calificarea într-o semifinală World Dance Sport Federation, adică ne-am clasat între primele 12 perechi la Dance All Stars”, au spus cei doi tineri dansatori.

image

Cei doi se antrenează în fiecare zi, timp de mai multe ore. ”Ne antrenăm în fiecare zi, începând de la 10.00 dimineaţa. Timp de două ore facem pregătire fizică cu preparatorul Lucian S. Nicolescu, după care mergem în sala de dans şi repetăm în jur de 4 ore mişcări, coreografie. Momentan nu ne permitem un coregraf propriu, astfel că ne facem singuri coregrafia pe baza înregistrărilor pe care le vizionăm. Din acest motiv ascensiunea noastră nu este atât de rapidă cum ne-am dori”, spune Ionuţ. Aceştia conduc în prezent Clubul Sportiv ”Life is Dance” din Alba Iulia, afiliat Federaţiei Naţionale de Dans Sportiv, unde copii începând cu vârsta de 3 ani şi jumătate, dar şi adulţi, sunt îndrumaţi în lumea dansului. Activitatea de la club reprezintă o pasiune, dar le asigură celor doi şi o susţinere financiară importantă care le permite să se deplaseze la competiţii în ţară şi străinătate. De altfel, pe viitor, după încheierea carierei sportive, cei doi vor să activeze în domeniul antrenoriatului şi arbitrajului de dans sportiv. În 2018 îşi propun să meargă la campionatul internaţional de dans sportiv din Germania, unde să obţină o clasare cât mai bună.

Citiţi şi:

Primul muzeu dedicat Principatului Transilvaniei, înfiinţat în Palatul care i-a găzduit pe „craii“ Ardealului

De la Apulum la Bălgrad şi Karlsburg. Toate denumirile pe care le-a avut Alba Iulia de-a lungul istoriei

„Crimă împotriva şoferilor”. Critici dure la adresa CNAIR pentru amânarea deschiderii circulaţiei pe autostrada A10

Afacerist controversat din Alba Iulia, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie

Obiectele obligatoriu de păstrat în portbagajul maşinii. Amenda pe care o pot primi şoferii dacă încalcă legea

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite