Tentativă de omor pedepsită cu 5 ani de închisoare. Un bărbat şi-a bătut vecinul până l-a băgat în spital

Tentativă de omor pedepsită cu 5 ani de închisoare. Un bărbat şi-a bătut vecinul până l-a băgat în spital

Prima sentinţă a fost pronunţată la Tribunalul Alba

Cinci ani şi o lună de închisoare cu executare a primit un bărbat din comuna Rădeşti, judeţul Alba, care este trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varga Zachei este acuzat că a agresat dur un consătean, care a avut nevoie, în final, de peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Sentinţa a fost pronunţată în 19 decembrie 2019 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Agresiunea a avut loc în 22 martie 2019.
 
”Pe fondul unui conflict mai vechi şi în prezenţa mai multor persoane, în timp ce se afla în faţa unui local din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate B. I., cu intensitate, cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent, mai multe lovituri care i-au vizat zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen). Loviturile i-au cauzat victimei leziuni traumatice (un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristici de apărare), care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.
 
Agresorul a fost cercetat şi judecat în stare de arest la domiciliu. Varga Zachei a primit 5 ani de închiosare pentru tentativă de omor şi 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În final, prin contopire, a rezultat pedeapsa de 5 ani şi 1 lună de închisoare în regim de detenţie.
 
”Menţine măsura arestului la domiciliu luată prin încheierea penală nr. 10/2019 a Tribunalului Alba şi prelungită şi menţinută ulterior. Constată că persoana nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art. 25 Cpp obligă inculpatul să plătească părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia suma de 7904,89 lei cu titlu despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoana vătămată”, se susţine în minuta deciziei de la instanţa de fond.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: