Tentativă de omor după o dispută de la o femeie. Agresorul a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Tentativă de omor după o dispută de la o femeie. Agresorul a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Bistra a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Decizia a fost pronunţată la Tribunalul Alba, luni, 27 noiembrie 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purel Iulian Mihai este acuzat că a înjunghiat un consătean cu care a avut un conflict spontan. Potrivit anchetatorilor, în 18 aprilie 2017, în jurul 19:00, în timp ce se afla la intrarea în comuna Albac, în zona râului Arieş, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit persoana vătămată cu un cuţit în abdomen şi spate, cauzându-i două plăgi penetrante, una abdominală şi cealaltă axilară posterioară stânga.
 
Leziunile au necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale, punându în primejdie viaţa victimei. Persoana vătămată este alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Cîmpeni (Bonceşti). Conflictul dintre cei doi ar fi pornit din motive de gelozie, de la o tânără pe care o plăceau ambii tineri. 

”Respinge cererea formulată de inculpatul Purel Iulian Marian prin avocat ales, de schimbare a încadrării juridice a infracţiunii, din infracţiunea de tentativă la omor, în infracţiunea de vătămare corporală. Condamnă pe inculpatul Purel Iulian Marian la 3,6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (…) Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu”, se susţine în dispozitivul deciziei de la Tribunal. 

Inculpatul trebuie să plătească cheltuieli de 2.544 lei către Spitalul Judeţean Alba, respectiv cheltuieli de judecată în valoare de 900 de lei. Hotărârea instanţei de fond poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. 
citeste totul despre: