Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare în aer liber din Transilvania, anulat din cauza pandemiei

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare în aer liber din Transilvania, anulat din cauza pandemiei

Evenimentul trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii iulie

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai cunoscută sărbătoare populară din Transilvania, nu va fi organizat în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Autorităţile din Alba au transmis că evenimentul nu va avea loc, din cauza restricţiilor impuse în pandemie.
 
”Consiliul Judeţean Alba şi Primăria comunei Avram Iancu face cunoscut faptul că Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai iubită sărbătoare populară a moţilor, nu va putea fi organizată în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Din păcate, această străveche tradiţie se va întrerupe vremelnic, pentru că sănătatea şi siguranţa oamenilor primează.
 
Tradiţiile rămân însă partea cea mai importantă a spiritualităţii noastre, iar anul viitor ne vom întâlni din nou pe platoul de pe Muntele Găina pentru a celebra cum se cuvine această sărbătoare etno-culturală unică în România, ale cărei ecouri au trecut deja dincolo de graniţele ţării”, transmit reprezentanţii CJ Alba.
 
Târgul de Fete de pe Muntele Găina este una dintre cele mai vechi sărbători tradiţionale cu o vechime de sute de ani, care este organizat anual, de regulă în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările