Tânărul care învaţă la Liceul Sportiv, dar „se antrenează“ zilnic pentru a deveni artist plastic. Ce planuri de viitor are

Tânărul care învaţă la Liceul Sportiv, dar „se antrenează“ zilnic pentru a deveni artist plastic. Ce planuri de viitor are

Tânărul se pregăteşte zilnic timp de mai multe ore pentru a-şi urma visul

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Alba Iulia se pregăteşte intens pentru o carieră în domeniul artelor plastice. Antonio Doda şi-a descoperit pasiunea pentru pictură la o vârstă fragedă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antonio spune că, în copilărie îi plăcea să deseneze un copac decât să dea cu piciorul în minge, să deseneze o bicicletă decât să se dea pe o bicicletă. ”Arta a fost mereu o parte din mine” spune tânărul de 19 ani, care vizează să studieze la o facultate de arte plastice. Pentru aceasta, se pregăteşte zilnic. Studiază tehnicile pictorilor preferaţi, urmăreşte expoziţii din toată lumea, îl interesează ce se întâmplă în galeriile de artă şi vrea să fie la curent cu tendinţele contemporane din acest domeniu.
 
”Ziua în care am pictat pentru prima dată o pânză a fost 7 iulie 2019… mi-am pictat camera. De atunci mă gândesc, vorbesc despre asta zilnic, nu visez să trăiesc în lux, visez să fac artă de calitate, acesta o să fie drumul meu; asta implică profesionalism, răbdare, foarte multă muncă. Un factor important este atitudinea, pentru că aroganţa, invidia, disperarea şi frustrarea te trag în jos”, afirmă artistul plastic.
 
Până acum, a vândut o singură lucrare, de pe Facebook. ”Mulţi oameni văd tablourile, dar încă nu am ajuns să vând constant, sper că urmează acest pas, ar fi neplăcut să fiu oprit de partea financiară şi materială”, spune acesta. Antonio învaţă la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. În scurt timp va avea examenul de bacalaureat, apoi se va îndrepta spre studii universitare în domeniul artei.
 
Câteva dintre lucrările tânărului artist
 
”Ideea de a face artă mi-a provocat cel mai puternic sentiment din tot ce am încercat până acum, simt că am multe de arătat, tot ce îmi doresc e să fiu împlinit că am reuşit să îmi trăiesc visul şi să arăt oamenilor ce am de transmis. Un tablou nu e o alegere, e un sentiment, o stare, suferinţă, neplăcere, confuzie şi lista poate continua. De obicei, în timp ce aranjez materialele pentru a începe un nou tablou, îmi vine o idee vagă despre cum o să încep, în rest, totul vine pe moment, e o conectare cu pânza pe care nu o poţi planifica înainte. Fac asta zilnic, dacă nu pe pânză, pe foaie, când am resursele financiare necesare pentru a cumpăra materiale, pictez de la 5 la 12 ore pe zi, dacă aş avea posibilitatea, doar asta aş face”, spune tânărul din Alba Iulia.
 
 
Încă nu a avut o expoziţie şi consideră cu modestie că nu a ajuns la acel nivel. Pentru aceasta lucreză mult, depune eforturi şi speră ca lucrările sale să ajungă întâi într-o expoziţie de grup.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: