Tânărul din Alba care a lovit intenţionat cu maşina trei persoane va sta 5 ani la închisoare pentru tentativă de omor

Tânărul din Alba care a lovit intenţionat cu maşina trei persoane va sta 5 ani la închisoare pentru tentativă de omor

Tânărul în vârstă de 22 de ani din comuna Sohodol, judeţul Alba, judecat pentru infracţiunea de tentativă de omor după ce a lovit intenţionat cu maşina trei persoane va sta 5 ani la închiosare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel a decis, în 31 ianuarie, să scadă 1 an din pedeapsa iniială aplicată de Tribunalul Alba.
 
”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpatul Pădurean Nicolae împotriva sentinţei penale nr.182/2018 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar penal nr.5923/107/2017. Desfiinţează sentinţa penală atacată în ce priveşte individualizarea judiciară a pedepsei principale aplicate inculpatului Pădurean Nicolae, pe care o stabileşte la 5 ani închisoare. În baza art. 72 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu începând cu data de 29.08.2017 la zi”, se precizează în minuta hotărârii definitive de la Curtea de Apel.
 
Scandalul a avut loc în 27 august 2017. Potrivit anchetatorilor, inculpatul, în timp ce conducea seara un autoturism proprietate personala pe o stradă din comună, pe fondul unui conflict spontan anterior, a lovit cu autovehiculul în mod intenţionat trei persoane vătămate care se deplasau pe stradă, pe partea stângă în direcţia lor de mers. Ulterior şoferul a părăsit locul accidentului şi a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale organelor de poliţie alertate între timp despre acest eveniment.
 
Victimele au suferit multiple leziuni traumatice care au necesitat spitalizarea acestora la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în octombrie 2017, iar prima decizie a fost pronunţată în 26 noiembrie 2018. Pădurean Nicolae a mai fost obligat să achite suma de circa 20.000 de lei, cu titlu de daune morale, celor trei bărbaţi pe care i-a lovit intenţionat cu maşina. De asemenea, acesta mai trebuie să plătească despăgubiri civile de aproape 7.000 de lei către spital.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările