Sute de avize false pentru transportul a peste 6.000 mc de lemn. Percheziţii în Alba, Mureş şi Sibiu

Sute de avize false pentru transportul a peste 6.000 mc de lemn. Percheziţii în Alba, Mureş şi Sibiu

Documente ridicate de poliţişti la percheziţii

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au efectuat nouă percheziţii la persoane bănuite că s-ar fi folosit de avize false de însoţire a materialului lemnos

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile au avut ca scop crearea unei aparenţe de legalitate transportului şi gestiunii a peste 6.000 de metri cubi de material lemnos. 
 
Percheziţiile au fost efectuate de ppoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş. Şase dintre percheziţii au avut loc în judeţul Alba, două în judeţul Mureş şi una în judeţul Sibiu.
 
Persoanele bănuite sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2018 - ianuarie 2021, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale şi ai unui ocol silvic ar fi emis 376 de avize de însoţire a materialului lemnos, pentru 6.159 de metri cubi de material lemnos, având un conţinut necorespunzător din punctul de vedere al cantităţilor transportate, dar şi în ceea ce priveşte destinaţia. 
 
Faptele ar fi fost săvârşite cu scopul de a da o aparenţă de legalitate provenienţei unor cantităţi de material lemnos, care ar fi fost tăiat şi transportat ilegal. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate documente utile anchetei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările