Surse din cadrul anchetei: „Accidentul s-a produs în momentul în care pilotul s-a apropiat prea mult de sol pentru a efectua manevrele de degivrare“

Surse din cadrul anchetei: „Accidentul s-a produs în momentul în care pilotul s-a apropiat prea mult de sol pentru a efectua manevrele de degivrare“

Avionul ar fi eşuat pentru că pilotul a coborât prea mult FOTO Adevărul

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru „Adevărul“, că prima ipoteză pe care autorităţile merg este că pilotul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, luni seară, s-a apropiat prea mult de sol în momentul în care efectua manevrele de degivrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una dintre ipotezele pe care anchetatorii merg în stabilirea circumstanţelor în care a avut loc accidentul aerian de luni seară este că apropierea de sol a aeronoavei a fost prea mare motiv pentru care pilotul a pierdut controlul.

Accidentul ar fi avut loc în momentul în care pilotul a efectuat procedurile de degivrare, adică de mişcare a avionului în aşa fel încât să se ducă gheaţa de pe aripi, acesta fiind de fapt motivul pentru care problemele au început.

Givrajul este strat de gheaţă sau de chiciură care se depune pe automobile şi avioane pe vreme rece. Măsurile luate de pilot ar fi fost fireşti, dacă situaţia meteorologică o cere, doar că avionul ar fi coborât prea mult şi s-ar fi lovit de vârful brazilor, moment în care a avut loc accidentul.

Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor, luni seară. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

În urma accidentului, pilotul Adrian Ivan şi studenta Aurelia Ion au murit.

Pe aceeaşi temă:

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni

Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.

UPDATE FOTO Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

EXCLUSIV Marius Pop, salvator în Apuseni: „112 e de vină pentru întârzierea de peste două ore. Coordonatele erau greşite“

Marius Pop, unul dintre cei care se ocupă de Transsylvania Offroad, un club cunoscut printre pasionaţii de offroad din Cluj, a fost unul dintre cei care au ajuns primii la locul tragicului accident aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni şi în urma căruia pilot avionului, Adrian Iovan, şi o rezidentă şi-au pierdut viaţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările