Supremia Alba Iulia, cel mai mare producător de condimente din România, preluat compania franceză Solina

Supremia Alba Iulia, cel mai mare producător de condimente din România, preluat compania franceză Solina

Fabrica de condimente Supremia Alba Iulia

Solina Group anunţă că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea companiei Supremia Grup de la Levente Hugo Bara, fondatorul şi proprietarul acesteia. Acordul  este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenţei, care este aşteptat în următoarele luni. Solina este o companie de top în producţia de ingrediente pentru industria alimentară în Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu sediul în Alba Iulia, România, Supremia este lider pe piaţa de ingrediente alimentare şi condimente din România fiind activă în Europa de Est şi Vest, precum şi Scandinavia. Din anul 2000, când a fost înfiinţară, compania a ajuns la mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de 52,10 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei.
 
Reprezentanţii Solina Group susţin că achiziţia reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană. ”Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială şi care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcţionale şi mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia şi suntem dornici să incepem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina.
 
Acest acord este un pas major pentru noi în special în Europa de Est şi Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajaţi într-o expansiune în Europa prin intermediul unei strategii de creştere în toate pieţele majore şi această achiziţie se potriveşte perfect reţelei de centre de servicii de pe continent. Suntem hotărâţi să rămânem o companie extrem de inovatoare oferind servicii profesionale clienţilor precum şi o companie foarte agilă. Această achiziţie va înseamna eficientizarea procesului de achiziţii, de asemenea oferind oportunităţi unice de creştere a business-ului pentru furnizorii noştri preferaţi”, spune Laurent Weber, CEO Solina Group, companie cu sediul în Franţa.

Levente Bara a construit o companie de la zero la vânzări depeste 50 de milioane de euro
 
”Supremia este astăzi un jucător important pe piaţa de ingrediente alimentare din Europa şi a avut o creştere foarte rapidă în ultimii 15 ani, bazată pe un sistem de management eficient şi eficace şi o echipă de management puternic motivată şi aderentă valorilor companiei. Am realizat de curând că menţinerea unei astfel de direcţii de creştere ca acţionar unic, este din ce în ce mai dificilă şi am decis acum un an găsirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi şi pentru viitorul organizaţiei noastre având un potenţial de dezvoltare interesant iar grupul nou format va deveni mai puternic şi un partener mai atractiv pentru clienţii noştri”, afirmă Levente Hugo Bara, proprietarul Supremia Grup. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Citiţi şi:

 

Aventura vieţii pentru un IT-ist român: Africa traversată pe bicicletă de la nord la sud, pe o distanţă de 11.000 de kilometri

 

„Doamna Adi“, învăţătoarea din Apuseni care predă, de 18 ani, simultan la patru clase: „Nu mi-am căutat împlinirea în a avea rezultate deosebite şi laude“

 

Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“

 

Peştera Dâmbău, grota din Apuseni unde se găseşte „laptele de munte“

 

Povestea constructorului din Sebeş pasionat de bucătărie: „După 10 ore pe şantier, schimb salopeta cu şorţul“

 

Cum să faci o excursie deosebită cu un buget minim. Sfaturile „Iuliei din Alba Iulia“, tânăra care-şi povesteşte aventurile din diverse colţuri ale lumii

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: