Startup-ul Beez, aplicaţia care ajută la economisirea banilor, a ajuns la trazacţii totale de 2,5 milioane de euro. Tinerii IT-işti din Alba se extind în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul şi singurul startup din Alba Iulia, înfiinţat şi dezvoltat exclusiv de tineri români pasionaţi de IT, a ajuns, în 9 luni de la lansare, la rezultate spectaculoase.

 Aplicaţia Beez, prin intermediul căreia se pot realiza economii la cumpărături, numără aproape 75.000 de utilizatori, care au realizat, în această perioadă, tranzacţii în valoare totală de aproape 2,5 milioane de euro. ”Cashback-ul” total primit de clienţi, respectiv economiile realizate prin utilizarea Beez, se ridică la circa 65.000 de euro. 

”Avem o creştere de aproximativ 500 de utilizatori noi în fiecare zi. Ne propunem sa închidem anul 2019 cu peste 150.000 de utilizatori în total. În jur de 30% dintre comisioanele oferite prin intermediul componentei de cashback au venit de la Booking.com. Aplicaţia noastră a ajuns în câteva luni la peste 73.000 de utilizatori înregistraţi şi la 21.000 de useri activi lunar”, spune Vasile Tamaş, fondatorul al aplicaţiei. Beez este un startup românesc care adresează unei probleme globale, cea a greutăţii de a economisi în vederea obţinerii independenţei financiare. Tinerii din Alba Iulia au identificat această problemă şi au propus o soluţie ingenioasă pentru a sprijini obiceiurile financiare sănătoase, respectiv aceea de a economisi din cheltuielile pe care le face orice om zilnic. Compania a ajuns la un număr de 480 de magazine partenere, care oferă reduceri între 2% - 15% dacă cumpărăturile se fac prin intermediul aplicaţiei Beez.

Următoarea ţintă a tinerilor din Alba Iulia este extinderea spre Marea Britanie. ”În următoarele 2 luni ne extindem spre Marea Britanie, cu ajutorul unei finanţări de 250.000 de euro oferită de investitori din Rămânia. Acolo, piaţa este mult mai dezvoltată. În Romania, 80 la sută dintre tranzacţiile cu cardurile sunt pentru extragerea banilor, iar coşul mediu de cumpărături este de 200 de lei. În Marea Britanie coşul mediu depăşeşte 700 de lire, iar rata cumpărăturilor online este de 40 lire. Cei 250.000 de euro ne ajung pentru circa 6 luni, timp în care vrem să ne punem într-o poziţie bună pe piaţa de acolo. Avem un plan pus la punct şi urmează să alinim tehnologia. Nu ştim cum ne va afecta Brexit-ul, dar vom găsi o soluţie care să meargă în orice situaţie”, afirmă Lucian Cramba. Acesta susţine că valoarea de piaţă a companiei ce administrează ”Beez” se ridică la circa 2,5 milioane de euro.

beez

În esenţă, prin instalarea aplicaţiei, clienţii au la dispoziţie trei variante: extragerea banilor economisiţi la limita minimă de 50 de lei, utilizarea sumelor pentru achiziţia de telefoane Iphone şi Samsung la preţuri de cinci ori mai mici decât cel al pieţei (sweet deal-uri) şi folosirea banilor pentru achziţionarea de produse care pot fi plătite în termn de 60 de zile, fără rată şi fără dobândă.

Oamenii de la Beez sunt permanent în căutarea de tineri talentaţi care să îi ajute în dezvoltarea companiei, mai ales în perspectiva apropiată a extinderii în Marea Britanie. ”Căutăm talente, oameni bine pregătiţi pe care îi plătim foarte bine care să ne ajute cu expansiunea viitoare”, afirmă Lucian Cramba.

Citiţi şi:

 

VIDEO Tânăr aflat sub influenţa drogului „zombie“, surprins la Alba Iulia. Se legăna pierdut în ploaie lângă DN1

 

FOTO VIDEO „Vom exploda bombe la locul celor nedrepţi“. Mesaj similar Statului Islamic, filmat de bărbatul arestat pentru ameninţare teroristă

 

Fostul director al Direcţiei Silvice Alba, trimis în judecată pentru delapidare. A cumpărat lopeţi la preţ triplu şi a folosit combustibil în interes personal

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite