Spovedania unui tânăr de familie bună trimis la închisoare pentru trafic de droguri: „Totul s-a dus pe apa sâmbetei într-un moment“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru trafic de droguri
Lucian a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru trafic de droguri

Un tânăr din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare pentru trafic, producere şi consum de droguri a ales să îşi spună public povestea. Lucian provine dintr-o familie bună, mama – profesoară şi tatăl – inginer. A absolvit Colegiul HCC şi s-a apucat de Facultatea de Marketing din cadrul Universităţii ”1 Decembrie 1918″.

Imediat după ce a luat Bacalaureatul, Lucian şi-a găsit un loc bun de muncă (agent de vânzări) şi viaţa sa părea că merge pe drumul cel bun. ”Totul s-a dus pe apa sâmbetei într-un moment. Îmi plăcea mult să petrec şi îmi plăcea mult alcoolul”, mărturiseşte Lucian.

După o noapte de petrecere, tânărul ajuns acum la vârsta de 29 de ani a avut un accident rutier, a intrat cu maşina în într-o clădire. Şi-a pierdut carnetul de conducere şi automat locul de muncă, moment în care viaţa acestuia a luat o altă întorsătură. Acesta a precizat că la momentul respectiv făcea parte dintr-un anturaj nepotrivit, toţi cei din jurul său se ocupau cu traficul de droguri.

Pierderea locului de muncă l-a afectat mult pe Lucian. Nu mai consumase droguri până în acel moment. Apoi, aproape trei luni de zile, nu a mai trecut pe acasă, părinţii nu mai ştiau nimic de el, totul fiind o petrecere continuă. Dar la un moment dat, banii câştigaţi ca agent de vânzări s-au terminat. Cea mai neagră perioadă din viaţa sa, după cum chiar tânărul declară, a fost atunci când a luat decizia de a comercializa droguri.

„O perioadă am stat liniştit. Aveam însă în anturaj cunoştinţe care făceau trafic de droguri, producere de droguri. După ce am rămas fără serviciu, petrecând mult mai mult timp cu anturajul meu, am ajuns şi eu, la un moment dat, să consum droguri. De la consum, cred că în jur de trei luni nici nu m-am mai dus acasă. Părinţii nu au mai dat de mine, eram într-o petrecere continuă”, şi-a adus aminte tânărul cum a început totul.

El susţine că, după ce şi-a cheltuit economiile, cei din anturajul de prieteni i-au recomandat să-şi folosească cunoştinţele dobândite prin studierea marketing-ului şi în domeniul vânzărilor în traficul de droguri. „Am luat o decizie, care, de fapt, a fost o nenorocire, care m-a aruncat într-o prăpastie până la urmă, în cea mai neagră perioadă din viaţa mea”, a ajuns, acum, la această concluzie, tânărul.

Acesta a povestit că totul a decurs foarte repede. „În câteva luni am pus bazele unei reţele de distribuţie (de droguri – n.r.) în Alba, Cluj, Hunedoara, împreună cu alţi băieţi. Am avut o perioadă infracţională de circa un an. În momentele acelea credeam că totul e simplu, e uşor, banii veneau, eram într-o continuă vacanţă”, a afirmat tânărul. Mama şi tatăl care i-au oferit o educaţie bună, l-au sprijinit şi tot timpul au fost de partea sa, încercând să îl convingă să se lase de activitatea ilegală pe care o desfăşura.

„Mi-au spus că greşesc, au încercat să mă ajute, dar, pur şi simplu, nu puteam să mă mai opresc. La un moment dat, inevitabilul s-a produs. Am fost arestat, în 2012, am fost încarcerat, iar în acele clipe am început să mă limpezesc şi să-mi dau seama ce greşeli şi ce decizii groaznice am luat. Am dat vina prima oară, ca să găsesc o scuză în mintea mea, pe faptul că am pierdut permisul, că nu mai pot să fac vânzările pe care le făceam în domeniul alimentar, dădeam vina pe chestii neadevărate, încercam să-mi găsesc singur o scuză. Aşa lucrează creierul când îl ţii întunecat de alcool, de droguri şi de petreceri”, le-a spus tânărul adolescenţilor şi studenţilor prezenţi la un eveniment organizat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Lucian a fost eliberat din arest preventiv după câteva luni, însă procesul lui a fost definitivat în 2018, după şase ani, fiind condamnat la 9 luni de închisoare cu executare. În timpul derulării procesului penal, a plecat în Marea Britanie, unde şi-a deschis o afacere în domeniul coletăriei, pe care intenţionează să şi-o relanseze după ce va fi eliberat.

Citiţi şi:

 

Cum se pot obţine daune în urma unui accident rutier. Paşii exacţi care trebuie urmaţi de victimă pentru a obţine despăgubiri morale şi materiale

 

Afacerea cu costume populare româneşti pornită de o femeie din Apuseni după revenirea din străinătate

 

Un medic a prescris ilegal droguri de mare risc. Procurorii DIICOT au intrat pe fir şi l-au trimis în judecată 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite