Soţia tânărului ucis în parcarea unui club din Sebeş, martor în dosarul crimei: ”De la mai multe persoane am auzit că vrea să îi dea cuţit, să îl omoare”

Soţia tânărului ucis în parcarea unui club din Sebeş, martor în dosarul crimei: ”De la mai multe persoane am auzit că vrea să îi dea cuţit, să îl omoare”

Inculpatul judecat pentru crima care a îngrozit Sebeşul

Tribunalul Alba a continuat luni, 17 decembrie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei ce a avut loc în 10 mai 2018, în parcarea unui local din Sebeş. La acest termen da dat declaraţie, în calitate de martor, soţia victimei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpatul Stancu Valer (38 ani) a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, victima acestuia fiind un tânăr de 32 de ani (Bercuciu Adrian Alin), cu care a fost prieten, în trecut. Autorul a recunoscut fapta şi a solicitat, la primul termen, să fie judecat în procedura simplificată, ceea ce înseamnă că ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. La termenul de ieri a fost audiat ultimul martor, respectiv soţia victimei. Aceasta a relatat cu amănunte cum a decurs scena crimei, având în vedere că era împreună cu soţul său la terasa localului respectiv.
 
Martora a precizat că soţul său nu a avut nicio treabă cu agresorul, completând că cei doi nu s-au întâlnit de mai bine de doi ani. ”De la mai multe persoane am auzit că o să îi dea cuţit, că o să îl omoare. Bărbatul meu nu a avut treabă cu el. Doi ani de zile nu s-au întâlnit”, a spus martora. Tânăra a completat că, în ziua respectivă, era împreună cu soţul ei la terasa localului şi că Stancu Valer, care era împreună cu încă o persoană, a oprit tocmai pentru că i-ar fi văzut acolo. A completat că la plecare, cei doi s-au întâlnit, iar Bercuciu l-a întrebat pe Stancu ce are cu el, de ce tot spune că vrea să îl omoare, ”să-i dea cuţit”. Martora a spus că neînţelegerile dintre cei doi ar fi pornit de la o petrecere din urmă cu doi ani, organziată de Stancu Valer. Un martor audiat la termenul din noiembrie a spus că Bercuciu ar fi provocat un scandal la petrecerea respectivă.
 
Tânăra a mai spus că Stancu i-a propus soţului ei să ”iasă la interval”, adică să se bată, lucru acceptat de victimă, care i-a dat geaca şi ochelarii soţiei. În acel moment, persoana care era împreună cu Stancu, un martor audiat la un alt termen al procesului, s-a băgat între cei doi pentru a-i opri. ”Eu am stat pe margine şi m-am uitat atentă să văd dacă nu are cuţit. Am strigat că are cuţit când am văzut că îşi bagă mâna în buzunar şi scoate cuţitul”, a relatat martora. A urmat momentul loviturii cu arma albă în pieptul victimei. Ulterior, Bercuciu, a reuşit să îi dea un pumn lui Stancu Valer, iar soţia acestuia a plecat ca să ceară ajutor.
   
Bărbatul înjunghiat a mai făcut câţiva paşi în urma acesteia, după care a căzut pe trotuar, în parcare şi a decedat în scurt timp. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face altceva, decât să constate decesul. La autopsie s-a constatat că lovitura de cuţit, un briceag cu o lamă de circa 10-15 centimetri, a atins inima victimei. ”Soţul meu nu era agresiv. L-a respectat foarte mult pe Stancu. Zicea tot timpul că nu înţelege ce are cu el”, a mai spus martora. Tânăra a completat că la momentul respectiv, acesta ”nu era pus pe bătaie”, ci doar vroia să ştie ce are Stancu cu el. Martora a mai afirmat că, din punctul ei de vedere, scandalul a fost provocat de către inculpatul Stancu Valer, care putea să evite totul dacă nu i-ar fi cerut soţului ei să se bată.
 
Instanţa a stabilit un nou termen în luna ianuarie, care ar putea fi ultimul din faza de fond a judecăţii. Rudele victimei, soţia şi ceilalţi membri ai familiei acestuia, au solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei. De asemenea, s-a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care Stancu Valer a fost trimis în judecată, din infracţiunea de omor, în cea de omor calificat, având în vedere o presupusă premeditare a faptei de către autor, susţinându-se în faţa instanţei că acesta l-ar fi ameninţat şi în alte situaţii pe Bercuciu Adrian Alin. De cealaltă parte, apărătorul autorului crimei a solicitat, şi el, schimbarea încadrării juridice în fapta de omor cu circumstanţe atenuante, având în vedere o aşa-zisă provocare din partea victimei. Judecătorul urmează să se pronunţe cu privire la aceste cereri ale părţilor din dosar. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările