Solina, fabrica distrusă într-un incendiu devastator, anunţă o nouă investiţie la Alba Iulia. Firmele de asigurare plătesc despăgubiri de milioane de euro

Solina, fabrica distrusă într-un incendiu devastator, anunţă o nouă investiţie la Alba Iulia. Firmele de asigurare plătesc despăgubiri de milioane de euro

Fabrica Solina a fost distrusă într-un incendiu la începutul lunii februarie

La patru luni de la incendiul care a distrus fabrica Solina de la Alba Iulia, reprezentanţii companiei anunţă recuperarea majorităţii business-ului pe piaţa din Romania şi Sud-Estul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea compania afirmă că s-a reuşit să atingă o stare de echilibru din punct de vedere al noului mod de desfăşurare al operaţiunilor şi că s-a ajuns la noua stare de „normalitate”. 
 
”Au fost 4 luni de muncă acerbă, dar entuziastă şi plină de speranţe, în care împreună cu o echipă mai unită ca niciodată, am reuşit să stabilizăm derularea proceselor existente anterior incendiului, şi mai mult, să reactivăm toate capabilităţile, nu doar cele de procesare şi comercializare, ci şi cele care au în vedere pilonul dezvoltării continue. Astfel, am reactivat Staţia Pilot de testare a noilor produse, precum şi Laboratorul de Cercetare-Dezvoltare.  
 
De curand, avem posibilitatea sa ne îndreptăm către clienţii noştri cu propuneri de produse noi, dezvoltate din pasiunea pentru noi gusturi, aliniate în totalitate cu trendurile pieţei careia ne adresăm. Cea mai mare realizare de care ne-am bucurat în această perioadă este menţinerea echipei, care azi, este mai unită şi mai motivată ca niciodată de dorinţa de a recupera toate pierderile suferite în această perioadă de criză. Pentru că povestea păsării Phoenix ne inspiră în activitatea de zi cu zi, am demarat lucrările de investiţii pentru activarea unei secţii de producţie în Alba Iulia, funcţională începând cu a doua jumătate a lunii iunie, asigurând standardele înalte ale calităţii produselor şi siguranţei alimentului cu care ne-am obişnuit clienţii şi a cărei capacitate de procesare va acoperi aproximativ 60% din necesarul actual. Astfel, vom reuşi sa îmbunătaţim timpul de răspuns la solicitarile clienţilor noştri”, afirmă managerul Ciprian Grădinariu, într-un comunicat de presă.
 
Compania Solina va funcţiona această locaţie până la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a fabricii de ingrediente alimentare distruse, pe acelaşi amplasament. ”În toamna acestui an vom demara acest proces, în baza unui nou concept vis-a-vis de capacităţile de procesare şi tehnologiile utilizate. Credem cu tărie că până la finele anului 2020, ne vom putea mândri cu una dintre cele mai moderne fabrici de ingrediente alimentare din Europa.
 
 
În configurarea acesteia se va ţine cont în totalitate de nevoile prezente şi viitoare ale clienţilor noştri, proiectul fiind aliniat cu cele mai noi tendinţe din industrie. În acelaşi timp, ne bucurăm că cele două companii de asigurări au finalizat la data prezentului comunicat, instrumentarea dosarelor de daună,  sumele datorate companiei noastre urmând a fi integral încasate până la data de 10 Iunie.  Având speranţa că renaşterea Solina Romania este în esenţă o lecţie de viaţă, o lecţie de business şi de management, vom face toate eforturile necesare pentru a contribui constant la dezvoltarea activităţii partenerilor noştri, creând împreună poveşti de succes”, susţine managerul Grădinariu. 
 
Incendiul a izbucnit în 2 februarie 2019 şi a fost stins după patru zile şi jumătate. În total, forţele ISU Alba au acţionat timp de 108 ore. Pe parcursul acestor zile, la faţă locului au acţionat 38 autospeciale de intervenţie, 4 motopompe, 26 ofiţeri şi 142 subofiţeri şi maiştrii militari. În data de 02.02.2019, au acţionat şi pompieri din Hunedoara, Cluj şi Sibiu, ulterior acţionând doar cei din Alba. A ars hala de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe pe o suprafaţa de aprox. 10.000 mp. A fost cel mai mare incendiu produs în ultimii 30 de ani la Alba Iulia. Pagubele depăşesc 10 milioane de euro. Concluzia anchetei realizată de pompieri arată că focul a fost provocat de un scurtcircuit produs la o staţie de încărcare a bateriilor utilizate de stivuitoarele electrice existente în zona de depozitare a fabricii. Cel mai probabil, staţia a fost lăsată în funcţiune peste noapte pentru a încărca bateriile de la stivuitoare, iar un cablu s-a supraâncălzit şi a provocast un scurtcircuit.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: