Singura televiziune locală din Alba a intrat în faliment cu datorii de peste 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Danil Sabău, unul dintre proprietarii televiziunii prin firma Grup Corint SA. Foto: captură video Alba TV
Danil Sabău, unul dintre proprietarii televiziunii prin firma Grup Corint SA. Foto: captură video Alba TV

Judeţul Alba rămâne fără televiziune locală după ce firma care administra postul Alba Tv a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată în 22 februarie 2016 la Tribunal în dosarul în care se derula procedura de reorganizare judiciară a firmei Alba Television SRL.

Alba Television SRL, controlată de patronii Grup Corint SA şi-a cerut insolvenţa în 2013, acumulând datorii de aproximativ 1 milion de lei. Instanţa a admis cererea şi a constatat starea de insolvenţă în 10 iunie 2013 şi a numit ca administrator judiciar provizoriu H. C. IPURL.

În 22 februarie 2016, Tribunalul Alba a dispus intrarea firmei în faliment. Motivul pentru care s-a luat această decizie este faptul că postul de televiziune nu mai emite din 22 octombrie 2015 si implicit nu mai are venituri care să asigure respectarea planului de reorganizare judiciară care implica achitarea datoriilor. CNA a descoperit atunci că Alba TV emitea fără licenţă de mai multe luni şi, pe lângă oprirea emisiei, a aplicat şi o amendă de 50.000 de lei. Odată cu intrarea în faliment, amenda nu va mai fi plătită, iar CNA va ajunge, cel mai probabil, printre creditorii firmei Alba Television SRL. Ceilalţi creditori sunt foşti angajaţi ai televiziunii, Finanţele Publice din Alba, Primăria Sîntimbru, dar şi acţionarii societăţii: Grup Corint SA şi Ziplink SRL Floreşti, judeţul Cluj.

Potrivit CNA, societatea Alba Television SRL are ca acţionari Ziplink SRL (asociat unic Pop Teodor Daniel) – 50% şi Grup Corint SA – 50%. Acţionarii Grup Corint SA sunt Corint SRL care deţine 44%, Sabău Tătar Mircea – 34%, Sabău Danil – 14% şi General Game SRL– 8%.

Sediul televiziunii se afla într-un spaţiu din incinta Traseului Celor Trei Fortificaţii care se află în administrarea Grup Corint în baza unui contract de concesiune pe 49 de ani. Pentru suprafaţa concesionată, care reprezintă aproximativ 1/3 din suprafaţa totală a fortificaţiei vauban de la Alba Iulia, Grup Corint plăteşte o redevenţă lunară de 800 euro. Într-una din clădirile aflate pe terenul concesiunii  firma şi-a amenajat un hotel de 5 stele, investiţie estimată la 5 milioane de euro. Grup Corint SA este firma care a câştigat toate licitaţiile pentru restaurarea şi amenajarea Cetăţii Vauban din Alba Iulia. Până acum s-au cheltuit din fonduri europene şi din bugetul local al municipiului Alba Iulia peste 70 milioane de euro.

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba:

 “În temeiul art. 107 alin. 1 lit. C şi 105 alin. 1 din Legea nr. 85/2006, dispune intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei SC Alba Television SRL. În baza art. 107 alin.2 din Legea nr. 85/2006, dispune dizolvarea societăţii debitoare. În baza art. 107 alin. 2 lit. a ridică dreptul de administrare al debitoarei. Dispune tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al lichidatorului, conform art. 48 alin. 1 din lege. În baza art. 107 alin. 2 lit. B, desemnează ca lichidator judiciar pe administratorul judiciar Heral Consult IPURL, prin asociat coordonator Herlea Radu Petre, având atribuţiile prevăzute de art. 25 şi 108 din Legea nr. 85/2006. 

Conform art. 107 alin. 2 lit. D, stabileşte ca în termen de 10 zile de la intrarea în faliment administratorul debitoarei să predea lichidatorului gestiunea averii debitorului împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii menţionate la art. 46 alin. 2 precum şi o listă cuprinzând sumele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii. Pune în vedere lichidatorului judiciar ca în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei încheieri să depună la Oficiul Registrului Comerţului Alba semnătura în conformitate cu prevederile art. 246 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 şi să comunice instanţei sau Oficiului Registrului Comerţului orice fapt intervenit în viaţa societăţii debitoarei care aduce modificări înregistrărilor în registrul comerţului. Cu drept de recurs în 7 zile de la comunicare. Fixează termen de verificare la 18.04.2016, ora 9.00”, se arată în soluţia pe scurt.

În temeiul art. 107 alin. 3 coroborat cu art. 108 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 stabileşte: - termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, conform art. 108 alin. 2 lit. a, în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creditorilor este 45 de zile de la data prezentei hotărâri. - termenul de verificare al creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar la 75 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri. - termenul de definitivare a tabelului creanţelor la 90 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri.”

Citiţi şi:

Fabrica de Arme Cugir are un nou director general: liberalul Graţian Suciu, numit în locul lui Mircea Trifan (PSD)

Bătrâni ţinuţi în condiţii mizere în căminele Congregaţiei ”Sf. Iosif” din Alba Iulia. AJPIS propune încetarea serviciilor sociale

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite