Sentinţă definitivă în dosarul crimei care a şocat Alba Iulia: Curtea de Apel menţine condamnarea pe viaţă a ucigaşului

Sentinţă definitivă în dosarul crimei care a şocat Alba Iulia: Curtea de Apel menţine condamnarea pe viaţă a ucigaşului

Autorul omorului şi a tentativei de omor a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Curtea de Apel a menţinut sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă a inculpatului Lupu Mădălin Miki, bărbatul din Botoşani care a omorât o femeie şi a rănit grav un bărbat, în 14 iulie 2017, la Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost pronunţată luni, 18 iunie 2018, şi este definitivă. Curtea de Apel a admis apelul Pachetului doar în ceea ce priveşte aplicarea unei pedepse complementare, care a fost anulată. De asemenea, instanţa a mai hotărât obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 12.767,41 lei cu titlu daune materiale.
 
La ultimul termen de judecată, bărbatul în vârstă de 24 de ani, Lupu Mădălin Miki, nu a dorit să declare nimic în faţa instanţei, dar avocatul din oficiu al acestuia a solicitat modificarea sentinţei pronunţate la Tribunal. Instanţa de fond l-a condamnat pe inculpatul judecat pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată la închisoare pe viaţă. Lupu Mădălin Miki a formulat apel şi a cerut condamnarea la o pedeapsă care poate fi cuantificată în ani. Potrivit legislaţiei penale româneşti, un inculpat poate fi condamnat la maximum 30 de ani de închisoare, următoarea limită fiind cea a detenţiei pe viaţă.
 
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată numai sub aspectul laturii penale privind aplicarea pedepsei complementare şi sub aspectul laturii civile privind despăgubirile materiale şi, în tot , încheierea penală atacată şi procedând la rejudecarea cauzei, Înlătură pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, aplicată inculpatului Lupu Mădălin Miki alături de pedeapsa rezultantă a detenţinunii pe viaţă. În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1, art. 19 alin.5 Cod procedură penală şi art. 21 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească părţii civile Drâmbărean Călin Octavian suma de 12.767,41 lei cu titlu daune materiale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.
 
Lupu Mădălin Miki, este recidivist şi are locuinţa de domiciliu în judeţul Botoşani. Acesta este autorul omorului calificat, a tentativei de omor calificat şi a tâlhăriei calificate din 14 iulie 2017, infracţiuni săvârşite la Alba Iulia, într-o locuinţă din cartierul Partoş. Una dintre victime, o femeie de 80 de ani a murit în urma loviturilor primite, iar fiul acesteia, de 53 de ani, a scăpat din mâinile agresorului cu răni foarte grave. Pe lângă condamnarea la detenţie pe viaţă, Lupu Mădălin Miki a fost obligat să plătească bărbatului rămas în viaţă suma de 250.000 de lei daune morale şi la circa 82.000 lei daune materiale către Spitalul Judeţean Alba. După crima de la Alba Iulia, tânărul a mai comis un omor în Botoşani pentru care a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare.  
 
”Inculpatul Lupu Mădălin Miki a pătruns fără drept în curtea şi în casa locuinţei victimei D.C. – în vârstă de 80 de ani şi a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari şi cu picioarele, în zona capului şi a pieptului, sustrăgând din casa locuinţei acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D.C. şi la internarea medicală de urgenţă a persoanei vătămate D.C.O.”, a precizat la momentul trimiterii în judecată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: