Sebastian, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, a devenit pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională în Republica Mali

Sebastian, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, a devenit pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională în Republica Mali

Sebastian Oniga a optat, în final, pentru postul de pilot de elicopter. Foto: Bogdan Aron

Locotenentul Sebastian Oniga este un alt absolvent al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia care şi-a văzut visul cu ochii. Este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sebastian a ştiut de la 13 ani că îşi doreşte să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.
 
”M-am informat despre aviaţie, am dat admiterea la Academia Forţelor Aeriene şi astfel am urmat parcursul oricărui pilot din aviaţia militară română. Am început cu avionul şi dupa ce am acumulat aproximativ 250 de ore pe zbor pe acest tip de aeronavă, în urma unui control medical am decis să trec la elicoptere”, spune tânărul ofiţer, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.
 
Locotenentul Sebastian Oniga este acum pilot de elicopter şi se pregăteşte să plece în prima sa misiune internaţională cu Detaşamentul ”Carpathian Pumas”, care va participa la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).
 
Misiunile principale ale detaşamentul românesc vor fi de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: