Cel mai mare resort de golf din România, construit cu 15 milioane de euro, scos la vânzare din eroare UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodora Golf Club este cel mai mare resort de golf din România. Foto: Sotheby’s
Theodora Golf Club este cel mai mare resort de golf din România. Foto: Sotheby’s

Evoluţii importante în legătură cu cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, după patru ani de la finalizarea investiţiei.

UPDATE Resortul de golf din Alba nu a fost scos la vânzare, iar apariţia acestuia la secţiunea de vânzări a casei de licitaţii a fost o erorare. ”Resortul Theodora Golf Club nu a fost şi nu este scos la vânzare. Includerea acestuia în catalogul Sotheby’s în această secţiune este o eroare, colaborarea cu ei fiind de alt tip, orientată către dezvoltare şi proiecte de investiţii, şi nu pe zona de vânzare. Am semnalat eroarea şi către Sotheby’s care au remediat-o în catalog”, au transmis luni, 16 august, reprezentanţii Theodora Golf Club.

Textul iniţial: Procedura de vânzare se realizează prin intermediul uneia dintre cele mai mari firme în domeniu, Sotheby’s. Preţul de vânzare al resortului situat în Ciugud, pe malul Mureşului, poate fi aflat doar la cerinţa unui potenţial cumpărător. Resortul a fost listat pe una dintrecele mai importante pagini de vânzare în materie de proprietăţi de lux, pe lista site-ului ”The Financial Times”.

Theodora Golf Club aparţine celui mai bogat om din Alba, omul de afaceri Iona Popa, proprietarul companiei Transavia, liderul naţional de pe piaţa cărnii de pasăre. În 2017, când s-a finalizat investiţia, acesta a precizat că l-a costat suma de 15 milioane de euro. La evenimentul de inaugurare a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

De curând, Theodora Golf Club din Alba a obţinut distincţia Best Golf Hotel din partea International Hospitality Awards, în cadrul unei gale desfăşurate la Kiev. Resortul de la Teleac, comuna Ciugud, poziţionează România pe harta internaţională a golfului, iar principala atracţie a complexului este terenul de golf, cu o suprafaţă de 56 ha, pe care se desfăşoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din ţară.

Theodora Golf Club este situat la maxim 10 minute cu maşina faţă de Alba Iulia, fiind totodată o destinaţie de interes pentru turiştii străini, distanţa faţă de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 şi 2 ore.

teren golf theodora

Foto: Sotheby’s

„Este un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf. Complexul îşi propune să devină o destinaţie pe harta turismului românesc şi să crească potenţialul turistic al zonei, la nivel naţional şi internaţional datorită poziţionării sale excelente, chiar în inima ţării, în una dintre cele mai valoroase zone româneşti. Theodora Golf Club este o atracţie unică în ţară şi în lume, ce se remarcă în toate serviciile şi facilităţile sale prin atenţia la detalii, oferind o experinţă de relaxare complexă”, spunea la inaugurarea din 2017, Ioan Popa.

Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesionişti atât din ţară, cât şi din străinătate. Proiectul din localitatea Teleac şi-a propus să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în ţările occidentale şi cu oportunităţi de creştere şi în ţara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf are cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri. 

Destinaţia turistică deţine un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior şi 100 locuri pe terasă. De asemenea, dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Activitatea resortului a fost afectată negativ de pandemie, anul trecut nefiind organizat niciun turneu. În 2021 sunt programate 20 de evenimente competiţionale de golf.

Vă mai recomandăm:

 

Proces cu miză de aproape 1 milion de euro, pierdut de Schweighofer. Compania austriacă rămâne fără lemnul confiscat de stat

 

Touareg-ul cu girofar şi sirenă pentru Poliţia Locală, la dispoziţia primarului. Ce a decis instanţa în dosarul DNA

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite