Se reiau lucrările la sala polivalentă din Blaj. Cine a obţinut contractul de 27 de milioane de lei

Se reiau lucrările la sala polivalentă din Blaj. Cine a obţinut contractul de 27 de milioane de lei

Stadiul la care se află şantierul viitoarei săli polivalente din Blaj

SuLucrările la Sala Polivalentă de la Blaj vor reîncepe după ce Primăria a reuşit să semneze contractul cu noul antreprenor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj vor reîncepe joi, 15 aprilie, după ce primăria a predat amplasamentul firmei care a câştigat licitaţia, ACI Cluj-Napoca SA. 
 
Noul contract are o valoare de circa 27 de milioane de lei. Contractul iniţial, atribuit în noiembrie 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligaţiilor contractuale”. Ulterior, Primăria Blaj a organizat o nouă licitaţie la care s-au înscris cinci ofertanţi.

Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii (ACI) Cluj-Napoca SA a construit, recent, stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti şi a mai realizat şi alte lucrări asemănătoare, respectiv stadioanele din Târgu Jiu şi Cluj Arena.
 
Sala Polivalentă de Sport din Blaj va avea o capacitate 1.800 – 2.000 locuri în municipiul Blaj. Potrivit expertizei tehnice realizate în perioada iulie – august 2020, stadiul fizic al lucrărilor executate până la data de 1 iulie 2020 este următorul: îmbunătăţirea terenului de fundare – 100 %, fundaţia clădirii de tip radier general pe pernă de balast – 100 %, structuri portante verticale beton armat demisol – cca. 10 – 20 %, structuri portante orizontale beton armat, cota 0.00 – cca. 5 – 10%. 

Potrivit caietului de sarcini, noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de gen existente în oraş. Prin această investiţie se doreşte, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanţă zonală, care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale, şi pe de altă parte , să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanţă pentru echipa de volei a oraşului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite. 

Investiţia este finanţară din bugetul local al municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările