Se extinde epidemia de coronavirus în Alba. Nou record de cazuri înregistrate în 24 de ore. Focare familiale şi în instituţii

Se extinde epidemia de coronavirus în Alba. Nou record de cazuri înregistrate în 24 de ore. Focare familiale şi în instituţii

Laborator de testare COVID-19

Judeţul Alba înregistrează un nou record de cazuri de coronavirus. Testele realizate în cursul zilei de 24 septembrie indică un total de 44 de persoane confirmate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evoluţia negativă a epidemiei indică o răspândire comunitară accentuată. De altfel, comuna Ciugud va intra în scenariul ”roşu” ca urmare a incidenţei de 4,13 cazuri la mia de locuitori, înregistrată în ultimele două săptămâni.

De asemenea, faţă de situaţia de joi, s-au înregistrat şi trei decese.

Vineri, 25 septembrie, situaţia statistică este următoarea: 1.655 persoane pozitive (+44), 1.164 persoane vindecate, 64 decese. Joi, în Alba au fost prelucrate 908 probe (659 la DSP si 249 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 75.153. Sunt focare familiale, dar şi în câteva instituţii publice.

Localităţile de unde provin cele 44 de cazuri noi: Aiud – 7, Alba Iulia – 16, Blaj – 5, Câmpeni – 2, Ciugud – 4, Cugir – 1, Galda de Jos – 1, Mihalţ – 1, Pianu – 1, Rădeşti – 1, Sâncel – 1, Sebeş – 2, Şpring – 1, Teiuş - 1.

”Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacţilor direcţi ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului. Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulţi contacţi (suspecţi), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puţin 1 contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (ieri au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%”, a transmis DSP Alba.

Autorităţile din Ciguud au luat decizia ca şcoala să se mute exclusiv în online. De săptămâna viitoare, cei aproximativ 160 de elevi vor face ore de acasă. De asemenea, vineri se va discuta cu privire la obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice exterioare. De asemenea, în comună va începe o ampla campanie de informare a localnicilor cu privire la toate măsurile sanitare şi de precauţie care trebuie luate pentru a se proteja de o posibilă infectare cu COVID-19.

Trei bărbaţi  infectaţi cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore. Este pentru a doua oară în ultimele trei zile când se înregistrează un asemenea număr de decese (în data de 23 septembrie s-au înregistrat de asemenea trei decese).

1) Bărbat, 64 de ani, confirmat în 18.09, decedat în 23.09 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – secţia ATI. Afecţiunu: diabet zaharat tip II, stenoză aortică, obezitate morbidă;

2) bărbat, 88 de ani, confirmat în 11.09, decedat în 23.09 la secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Alba Iulia. Afecţiuni: CIC – complexe imune circulante.

3) Bărbat, 64 de ani, din Şibot, confirmat în 19.09, decedat în 24.09 la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, unde era internat cu edem pulmonar acut, cardiomiopatie dilatativă idiopatică.

Vă mai recomandăm:


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările