Satul Lunca Arieşului din Apuseni, izolat după avarierea unui pod

Satul Lunca Arieşului din Apuseni, izolat după avarierea unui pod

Râul Arieş a provocat pagube în Apuseni. Foto: Arhivă

Aproximativ 150 de persoane din satul Lunca Arieşului, comuna Poşaga, sunt izolate ca urmare a avarierii unui pod de o viitură produsă pe râul Arieş. Podul asigura legătura între familiile are locuiesc în sat şi drumul naţional nr. 75.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viitura s-a produs în noaptea de joi spre vineri, când, în urma ploilor din Apuseni şi a topirii zăpezii, apele Arieşului au crescut foarte mult. „Întreaga structură de rezistenţă a podului a fost afectată. În acest moment podul este impracticabil. Au fost luate măsuri pentru deplasarea în zonă a 10 subofiţeri cu un autocamion şi o barcă pneumatică în vederea asigurării transportului eventualelor urgenţe“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş.

Serviciu de permanenţă lângă pod

În zona podului a fost instituit un serviciu de permanenţă, astfel încât oricine are nevoie de ajutor poate solicita sprijinul angajaţilor ISU Alba. Traficul auto spre sat este blocat complet, existând doar posibilitatea folosirii podului pentru traficul pietonal. Podul de la Lunca Arieşului a fost construit în anul 1996, după indundaţiile care au avut loc pe rîul Arieş în urmă cu 13 ani. Acum, podul va trebui reconstruit în condiţiile în care nu mai poate fi utilizat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările