Şefii Gabriel Resources dezmint că ar fi decis să solicite daune de 4 miliarde dolari pentru proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jonathan Henry dezminte informaţiile din publicaţia canadiană The Globe and Mail
Jonathan Henry dezminte informaţiile din publicaţia canadiană The Globe and Mail

Directorul executiv al companiei Gabriel Resources, Jonathan Henry, dezminte informaţiile apărute într-un cotidian canadian, preluate de presa română, potrivit cărora va cere daune de 4 miliarde de dolari statului român dacă proiectul Roşia Montană va fi respins de Parlament. Reprezentantul companiei susţine că "doar românii şi România vor decide ce este în interesul ţării".

"Ca o clarificare a declaraţiilor publicate în numele meu în presa internaţională, doresc să subliniez că nu am declarat niciodată cele citate în formă respectivă şi că declaraţiile mele au fost citate greşit. Între timp, declaraţiile au fost corectate de către publicaţia The Globe and Mail. Am cel mai profund respect pentru România, pentru cetăţenii săi, pentru Guvernul României şi pentru Parlament. Doar românii şi România vor decide ce este în interesul ţării. Deşi este firesc pentru orice companie să facă ceea ce este necesar pentru a-şi proteja interesele – şi nici Gabriel Resources nu face excepţie - vom lua act de orice decizie luată de Guvernul sau Parlamentul României. Compania va furniza toate informaţiile necesare pentru că oamenii să poată lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauza. Decizia finală va aparţine, fără discuţie, Guvernului şi Parlamentului României şi, în ultima instanţa, cetăţenilor României”, afirmă Jonathan Henry într-o declaraţie de presă făcută publică miercuri seara.

Interviul din ziarul canadian a fost preluat miercuri de presa română. Potrivit acestuia, Jonathan Henry ar fi declarat că va solicita statului român despăgubiri în valoare de 4 miliarde de dolari dacă proiectul Roşia Montană este respins de Parlament.

La rândul său, Keith Hulley, preşedinte al Consiliului Director de la Gabriel Resources a declarat următoarele: "Afirmaţiile domnului Jonathan Henry au fost citate greşit şi au fost corectate în Toronto Globe and Mail. Eu ca preşedinte şi toţi acţionarii noştri au cel mai profund şi cel mai mare respect pentru România, oamenii săi, pentru Guvernul român şi Parlament. Vom recunoaşte orice decizie luată de către Guvern sau Parlamentul român privind Roşia Montană, un proiect în care am investit milioane de dolari şi în care am lucrat la cele mai înalte standarde internaţionale în beneficiul oamenilor din România. Compania v-a furniza toate informaţiile necesare pentru dezbaterea parlamentară, astfel încât oamenii să fie corect informaţi. Decizia finală şi definitivă va aparţine Guvernului român şi Parlamentului, în numele poporului român." 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite