RMGC vinde utilajele cumpărate pentru explotarea aurului la Roşia Montană. Profitul imens obţinut de companie

RMGC vinde utilajele cumpărate pentru explotarea aurului la Roşia Montană. Profitul imens obţinut de companie

Cariera minieră abandonată de la Roşia Montană

Compania minieră Roşia Montană Gold Corporation îşi vinde echipamentele de exploatare minieră pe care le-a achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani în scopul demarării proiectului minier din Apuseni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul vânzării utilajelor este sistării proiectului aurifer din Munţii Apuseni şi a procesul pe care ”Gabriel Resources”, acţionarul majoritar, îl are cu statul român. Într-un raport financiar al companiei , privind activitatea pe primele nouă luni, se arată că până acum, compania a vândut utilaje în valoare de mai milioane de dolari. Potrivit aceluiaşi document, numerarul şi echivalentele de numerar erau, la 30 septembrie 2018, de 11,6 milioane de dolari.
 
Echipamentele de concasare şi măcinare au fost achiziţionate iniţial de către Grup în perioada 2007-2009 pentru faza operaţională a proiectului. ”Perspectiva echipamentului de lungă durată care se foloseşte în viitor pentru scopul pentru care a fost achiziţionat este acum considerată ca fiind îndepărtată. Datorită statutului Proiectului şi a Arbitrajului ICSID în curs, în decembrie 2015, compania a angajat în mod oficial doi agenţi specializaţi pentru a intermedia vânzarea acestui echipament (LLTE)”, se arată într-un document oficial al companiei.
 
În 2018, ”Gabriel Resources” a vândut cu 3,3 milioane de dolari americani, o moară cu bile, cu tot cu piese de schimb. De asemenea, în trimestrul al III-lea 2016, Grupul Gabriel a mai vândut un concasor rotativ, plus piesele de schimb aferente, pentru venituri nete de 1,5 milioane USD. Şi vânzările acestui tip de echipamente vor continua şi în viitor. 
 
Prin agenţii săi, compania continuă să vândă echipamentele rămase. La 30 septembrie 2018, reprezentanţii companiei au făcut o evaluare a echipamentelor pentru depistarea eventualelor deteriorari.

Roşia Montană Gold Corporation mai are circa 30 de angajaţi care administrează situaţia actuală. În 2017, compania minieră a avut o cifră de afaceri de doar 42.209 lei, dar a înregistrat un profit uriaş: 92,2 milioane de lei (circa 20 de milioane de euro). Veniturile companieii au fost de 224 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au ”consumat” suma de 132 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: